19 dağcı tipide mahsur kaldı! 1 ölü

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, 19 dağcının yoğun tipi nedeniyle Bozdağ’da mahsur kaldığı, dağcıların kurtarılması için ekiplerin çalışma başlattığı bildirildi.

19 dağcı tipide mahsur kaldı! 1 ölü

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, 19 dağcının yoğun tipi nedeniyle Bozdağ’da mahsur kaldığı, dağcıların kurtarılması için ekiplerin çalışma başlattığı bildirildi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ödemiş ilçesindeki Bozdağ’a tırmanan 19 dağcının yoğun tipi nedeniyle dağda mahsur kaldığını bildirdi.

Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada Bozdağ’a tırmanan 19 dağcının akşama doğru yetkililere telefon ve telsizle ulaşarak yoğun tipi nedeniyle dönemediklerini bildirdiğini söyledi.

AFAD ekiplerinin dağcıların kurtarılması için harekete geçtiğini aktaran Toprak, ekiplerin 1-2 saate kadar dağcılara ulaşacağını tahmin ettiklerini ifade etti. 

Toprak, telefon irtibatı olan dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendiklerini belirterek, “Ödemiş’te Kaymakamımızın başkanlığında bir kriz yönetimi oluşturduk. Sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor” diye konuştu.

Farklı bir güzergahtan ikinci bir AFAD ekibi dağa çıkıyor

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yoğun tipi nedeniyle Bozdağ’da mahsur kalan 19 dağcıya ulaşılması için farklı güzergahtan ikinci bir AFAD ekibinin de dağa çıktığını bildirdi.

Badem, AA muhabirine yaptığı açıklamada dağcılara ulaşma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Dağcılarla zaman zaman telefon irtibatı kurulduğunu aktaran Badem, sağlık sorunu olan dağcının bulunmadığını kaydetti. Badem, ikinci bir AFAD ekibinin de farklı güzergahtan dağa çıktığını ifade ederek, bölgede kar ve tipinin sürdüğünü belirtti.

 

Ödemiş ilçesinde, 19 dağcı yoğun tipi nedeniyle Bozdağ’da mahsur kalmış, dağcıların kurtarılması için çalışma başlatılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X