’19 KESK üyesi açığa alındı’

KESK Bursa Dönem Sözcüsü Süleyman Ayyılmaz, paralel yapı soruşturması kapsamında yürütülen soruşturmalarda KESK’e bağlı sendika şubelerinden Eğitim Sen’in 5, BES’in 3, Tarım Orkam Sen’in 3, Kültür Sanat Sen’in 1, SES’in 7 üyesi olmak üzere 19 kişinin açığ

’19 KESK üyesi açığa alındı’

Ayyıldız, düzenlediği basın toplantısında, KESK olarak her türlü darbelere karşı olduklarını belirterek, “Bugün Türkiye yol ayrımındadır. Ya demokrasiyi ve özgürlükleri genişletecek adımları hızla atacaktır. Ya da darbe girişimi bahanesiyle demokrasinin kırıntılarının dahil ortadan kaldırılacağı otoriter-totaliter rejim daha da güçlendirilecektir. Ne yazık ki ülkede son birkaç hafta içinde yaşananlar darbe girişiminin engellendiğini ancak darbe hukukunun hızla devreye konulduğunu gösteren pek çok emareyi ortaya çıkarmıştır. Açığa alma dalgasının fişleme, gizli tanık ifadesi gibi antidemokratik yöntemlere başvurulduğu görülmektedir. İlimizde de KESK’e bağlı sendika şubelerinden Eğitim Sen’in 5, BES’in 3, Tarım Orkam Sen’in 3, Kültür Sanat Sen’in 1, SES’in 7 üyesi olmak üzere 19 arkadaşımız açığa alınmıştır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X