2 bin 290 daire yıkılarak yenisi yapılacak

Deprem riskine karşı Bursa’da başlatılan kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor. Akpınar Mahallesi 1050 konutlar kentsel dönüşümü için yürütülen çalışmalarda sona gelinirken, inşaat firmasıyla Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği y

2 bin 290 daire yıkılarak yenisi yapılacak

Osmangazi’ye bağlı Akpınar mahallesi 1050 konutların kentsel dönüşüm kapsamına alınması için uzun zamandır yürütülen çalışmalarda nihai sona gelindi.

Yaklaşık 430.000 metrekare arazi içerisinde bulunan 2 bin 290 adet dairenin tamamını dönüştürmeyi hedefleyen inşaat firması, bu süreçte Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Dayanışma Derneği ile güçlerini birleştirerek projeyi en kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyor.

Deprem riskinin bulunduğu bölgelerde ve gün geçtikçe yıpranan binalarda, böylesine büyük projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Ergünkent İnşaat A.Ş Kurucu Başkanları Mehmet Adanur ve Fatih Ergün, “Kentsel dönüşümde ve inşaat sektöründeki tecrübelerimizi Akpınar’da en iyi şekilde kullanacağız. Bizler hiçbir kentsel dönüşüm projesinde kat maliklerimizi mağdur etmedik ve bu projede bizim firmamızın seçilmiş olması bunun en büyük göstergesi olduğunu” ifade ettiler.

Ergünkent İnşaat A.Ş CEO’su Emin Adanur ise, “Güçlü kadromuz ve sermayemiz ile bu projeyi emin adımlarla ve en kısa sürede gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bizler Bursa’daki ilk kentsel dönüşüm projesi olan nilüfer sitesini dönüştürmenin verdiği öz güven ve deneyim ile bu projeyi de en sağlıklı bir şekilde tamamlamayı ve yaşanılabilir bir kentin oluşmasına katkı sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını” söyledi.

Türkiye’de 1. derece deprem kuşağında yer alan Bursa’da en büyük dönüşüm alanı olan Akpınar’da vatandaşlar biran önce binalarının daha güvenli ve yaşanılabilir binalara dönüşmesini sabırsızlıkla bekliyor. Protokol sonrası Akpınar Mahallesi sakinleri büyük sevinç yaşadılar. Mahalle sakinleri, dernek ve yüklenici firma arasında yürütülen görüşmelerde sona gelinmesinin kendileri açısında önemli olduğunu, sürecin en kısa zamanda sonlandırılıp yeni evlerine kavuşmak istediklerini belirttiler.

Akpınar Kentsel Dönüşüm Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mutlu Altın ise, “Önemli bir projeydi. 7 ayrı firma ile görüşmeler yaptık. Burada güveni ön plana aldık. Üstlendiğimiz bir sorumluluk var. Kat maliklerimiz müsterih olsunlar biz her zaman onlar için en büyük mücadeleyi vererek onları güvenli evlere taşıyacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X