2 bin Trabzonlu horon tepti

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşu Bursa’da coşkuyla kutlandı.

2 bin Trabzonlu horon tepti

Bursa Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Trabzon’un kurtuluşunun 97. yılı kutlamaları Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Kutlamalara Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile çok sayıda siyasi ve binlerce Trabzonlu katıldı. Mahalli sanatçılar söylediği türkülerle Trabzonluları coşturdu. Yüzlerce insan piste çıkıp horon tepti.

Vali Münir Karaloğlu, “Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğup büyüdüğü, Evliya Çelebi’nin “Tuğra Bozan” diye isimlendirdiği Karadeniz’in güzel ili Trabzon’un güzel insanları! Bir Karadenizli olarak, bu akşam sizin kurtuluş coşkunuza ortak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sizin güzel bir lafınız var, ‘Bize her yer Trabzon’ diye. Bu tesadüfen söylenmiş bir laf değil. Çünkü Trabzonlu, gittiği her yere kendi kültürünü, kendi geleneğini, çalışkanlığını ve vatanseverliğini götürür” dedi.

Karaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü.

‘I. Dünya Savaşından sonra Ruslar tarafından Artvin, Rize, Trabzon bölgesi işgal edilmişti. Ama Ruslar hesap edemedikleri bir mücadeleyle karşılaştılar. Doğu Karadeniz’in vatansever insanları, genciyle, yaşlısıyla, erkeği ile, kadınıyla vatanlarını savundular ve kısa süre içerisinde Ruslar geri çekilmek zorunda kaldı. İşte biz bugün o coşkunun devamını kutluyoruz”.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X