2. Bursa Ulusal Kültür Sanat Festivali başladı

Bursa Kent Konseyi (BKK) Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından organize edilen 2. Bursa Ulusal Kültür Sanat Festivali, törenle başladı.

2. Bursa Ulusal Kültür Sanat Festivali başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, festivalin açılışı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) fuar alanında gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kültür ve sanatın bir toplumun can damarı, dinamizminin en önemli yapı taşı olduğunu belirtti.

Festivalin, kentin kültürel değerlerini öne çıkaran konseptiyle farklı bir heyecan yaşattığını ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

“Festival, bu yıl da dolu dolu içeriğiyle adından söz ettirecek. 5-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivale 24 ilden 110 sanatçı katılım sağlıyor. Kültür sanat festivalimize, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bursa İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne bağlı sanatçıların yanında bireysel sanatçılar da katılıyor. 75 farklı sanat dalından 2 binin üzerinde eser festivalde sergilenecek. Ebru, çini, tezhip, rölyef, minyatür, dokuma, naht, hat, takı ve koza gibi birçok sanat dalı ile aynı mekanda buluşmak isteyen kültür aşıklarını ve sanatseverleri Merinos AKKM’ye bekliyoruz.”

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ise, festivale katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Burada medeniyetin izlerini taşıyan nadide eserleri sergilediklerini aktaran Çepni, “Sanatçılarımız 1000 yıllık medeniyetimizin izlerini bugüne aktarıyor. 75 farklı sanat dalını Bursalılarla buluşturuyoruz. Önümüzdeki yıllarda inşallah bu sayıyı daha da üst seviyelere çıkartacağız.” ifadelerini kullandı.

Bursa kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu temsilcisi Avni İnce de, köklü bir geçmişe sahip olduklarını belirterek festivalin hayırlı olmasını diledi.

Ahşap oyma sanatı, bakır cami alemi yapımı, cam süsleme, deri kıspet ve saraciye, devrek baston yapımı, fayton ve at arabası yapımı, ipek iğne oyası, hüsn-i hat ve kaligrafi, keçe sanatı, kemik tarak yapımı, tel kırma işlemi ve tezhip gibi farklı dallarda 110 sanatçıya ait 2 binin üzerinde eserin 1 hafta boyunca sergileneceği festivalde, ustalarla çeşitli söyleşiler de gerçekleştirilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X