2 kişinin öldüğü kazada ABD’li askere 10 ay hapis

Adana’da, İncirlik’te görev yapan ABD askeri, 2004 yılında otomobiliyle karıştığı, 2 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasına ilişkin davada 12 yıl süren yargılama sonunda 10 ay hapis ve 93 lira para cezasına çarptırıldı.

2 kişinin öldüğü kazada ABD’li askere 10 ay hapis

Adana’da, İncirlik’te görev yaptığı 2004 yılında otomobiliyle karıştığı, 2 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin yargılanan ABD askeri Christopher Callahan Shumaker, 10 ay hapis ve 93 lira para cezasına mahkum edildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

 

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya ABD’de yaşayan tutuksuz sanık Shumaker (31) ile kazada ölen motosiklet sürücüsü Gülmehmet Kardaş (18) ile birlikte yaşadığı 3 aylık hamile Zerrin Ugunlu’nun (19) yakınları katılmadı.

 

Mahkeme Başkanı, İncirlik Hava Üssündeki ABD Askeri Savcılığı ve INTERPOL ile yazışmalar sonucunda Shumaker’in savunmasının alınarak mahkemeye gönderildiğini belirterek, sanığın yeniden ifade vermek istemediğini söyledi.

 

Mahkeme heyeti, sanığı suç döneminde yürürlükte olan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu’na göre 4 yıl hapis ve 450 lira para cezasına çarptırdı. Sanığın cezası, 8’de 2 kusurlu bulunması ve yargılama sürecindeki davranışı, lehine takdiri indirim nedeni sayılarak,10 ay hapis ve 93 lira para cezasına düşürüldü ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.

 

25 Nisan 2004’te, İncirlik Üssü’nde görevli Amerikalı er Christopher Callahan Shumaker’in kullandığı 01 DB 076 plakalı otomobille Gülmehmet Kardaş yönetimindeki motosiklet çarpışmış, kazada Kardaş ile arkasında bulunan, birlikte yaşadığı 3 aylık hamile Zerrin Ugunlu yaşamını yitirmişti.

 

Sanık Shumaker, savunmasında, kazanın motosiklet sürücüsünün sinyal vermeden aniden manevra yapması nedeniyle meydana geldiğini iddia ederek, “Çarşıda yemek yedikten sonra üsse gidiyordum. Aniden önüme çıktı. Frene basmama rağmen çarptım” şeklinde beyanda bulunmuştu.

 

Kazada hayatını kaybeden Kardaş ve Ugunlu’nun yakınları, sanık hakkında şikayetçi olmuşlardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X