2 kız öğrenciye tacizde bulunan müdür yardımcısı…

İstanbul Pendik’te, bir ticaret meslek lisesinin müdür yardımcısı, 2 kız öğrenciye “sarkıntılık” ettiği gerekçesiyle 9 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

2 kız öğrenciye tacizde bulunan müdür yardımcısı…

Pendik’te bir ticaret meslek lisesinin müdür yardımcısı, 2 kız öğrenciye “sarkıntılık” ettiği gerekçesiyle 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan müdür yardımcısı H.K. ile tarafların avukatları katıldı. 

Duruşmada son sözü sorulan H.K, “Sayın hakim bir dilekçeyle beni bu duruma soktular. Sonra ortadan kayboldular. Müştekilerin iddiaları doğru değildir. Ben bu olay nedeniyle tutuklandım. Benim o öğrencilerle fiziksel bir yakınlığım olmadı. Zaten çocukların anne babası bile şikayetçi değil. Bu olay nedeniyle çok mağdur oldum. Beraatimi istiyorum” dedi.

Sanık avukatı Şevki Gürsoy da, “Bu olayda tanık beyanı yoktur. İddialar tamamen iftiradır. Ortada delil de yoktur. Sanığın suç olarak nitelendirilebilecek herhangi bir eylemi yoktur. Beraatine karar verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık H.K’yi, mağdur öğrenciler F.E. ile C.E’ye karşı “sarkıntılık” suçunu işlediği gerekçesiyle 9 yıl 4 ay 14 gün hapis cezasına çarptırdı.

Sanık H.K’yi, diğer mağdur öğrenciler D.Ş. ve N.K’ye yönelik “cinsel tacizde” bulunduğu gerekçesiyle de 8 ay 12 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, “sanığın bir daha suç işlemeyeceği yönünde mahkemece kanaat oluştuğu” gerekçesiyle hükmün açıklanmasını geri bıraktı. 

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Pendik’te bir ticaret meslek lisesinde öğrenim gören 4 kız öğrenci, lise müdür yardımcısının kendilerine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi olduğu belirtilmişti.

İddianamede, psikolog eşliğinde ifadeleri alınan öğrencilerin tutarlı beyanları ve taraflar arasındaki cep telefonu mesaj dökümleri doğrultusunda sanık H.K’nin atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı belirtilerek, “Çocukların cinsel istismarı” suçundan 18 yıldan 48 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X