2 milyon misafire 5,6 milyar dolar

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Suriye ve Irak’tan Türkiye’ye sığınan 2 milyon civarında kişi olduğuna belirterek, ”Türkiye, bugüne kadar 5,6 milyar dolar bu konuda harcama gerçekleştirdi” dedi.

2 milyon misafire 5,6 milyar dolar

Bakan Yılmaz, dün Bakanlıktaki makamında, BM Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Helen Clark ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, UNDP ile Türkiye arasında uzun geçmişe dayalı, çok iyi ilişkiler olduğunu, bu iyi ilişkilerin artarak devam edeceğine inandıklarını vurguladı. Bölgede yaşanan sorunlara ilişkin UNDP ile somut işbirlikleri yaptıklarına değinen Yılmaz, ”Suriye ve Irak’tan ülkemize gelmiş 2 milyon civarında misafirimiz var. Türkiye bugüne kadar 5,6 milyar dolar bu konuda harcama gerçekleştirdi ama uluslararası alandan yeterince destek göremedi” diye konuştu.

UNDP’DEN ÖVGÜ GELDİ

UNDP Başkanı Helen Clark da, Türkiye’nin çalışmalarına verdiği destekler için teşekkür etti. Türkiye’nin sadece finansal yardımda değil, aynı zamanda global kalkınma için diyalog ve müzakerelerde de yardımcı olduğuna değinen Clark, Türkiye ile yeni bir dayanışma içinde olmaya çalıştıklarını belirtti. Clark, ”Türkiye inanılmaz şekilde çatışmalardan kaçan Suriyeli ve Iraklı mültecilere kendi başına kucak açmaktadır. Bu kabul edecek bir durum değil. Bu konuda global olarak ne yapabiliriz ona bakacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X