2 okul müdürü daha mahkemeyi kazandı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul müdürleri için getirdiği ‘puan’ sisteminin ardından 75’in altında puan verilerek görevden alınan okul müdürleri, mahkeme kararıyla bir bir geri dönüyor.

2 okul müdürü daha mahkemeyi kazandı

Bursa’daki 482 okul müdüründen 286’sı, Ağustos 2014’te 75’in altında puan aldıkları gerekçesiyle görevlerine son verilmişti. Uygulamaya tepki gösteren yaklaşık 150 okul müdürü uygulamanın iptali için mahkemeye başvurmuştu. Şimdiye kadar, değişik sendikalara üye 15’in üzerinde okul müdürü, mahkemeyi kazandı. 

Son olarak, Bursa 3. İdare Mahkemesi’ne başvuran Peyami Safa Ortaokulu Müdürü Doğan Uçan ile Kestel Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Akçay, mahkemeyi kazandı. Mahkeme, kararında, ‘değerlendirmelerin somut bilgi ve belgeyle desteklenmediği, davacının yönetici olduğu dönemdeki çalışmalarının başarılı ve çok iyi görülerek birçok takdir ve teşekkür belgesi verildiğine’ dikkat çekti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X