‘2. şampiyonluk için sabır lazım’

Denizlispor’un başında olan Tandoğan, “Bursaspor’un şuan yeni yeni toparlanma gayretinde olduğunu görüyorum. Hamza Hamzaoğlu da elindeki kadroyla bence iyi işler yapıyor. Destekle ilerleyen yıllarda yine böyle bir tablo yaşanacağını tahmin ediyorum” dedi.

‘2. şampiyonluk için sabır lazım’

Bursaspor’un Türk futbol tarihine kazınan en büyük başarısının mimarlarından biridir Ali Tandoğan… 

Gerek savunmanın sağındaki performansıyla gerekse profesyonelliğiyle tarihi şampiyonluğun en önemli isimlerinden biri olan Tandoğan’la Antalya’da bir araya geldik. Teknik Direktörlük kariyerine Denizlispor’da başlayan ve startı iyi veren Ali Hoca, “Bursaspor’da yardımcı antrenörlük olayım vardı. Ancak gerçekleşmedi. Biz de şansımızı başka yerlerde aramayı düşündük. Avrupa’da eğitim aldım. Denizlispor’un başında iyi işler yapmak istiyorum” diye konuştu.

GENÇLERE ÖRNEK OLDUK

2009-2010 sezonundaki tarihi başarıdan bahseden Ali Tandoğan şunları söyledi: “O zaman takımda yıldız bir isim yoktu, fakat bir takım vardı ortada. Ben o dönem sezonu 12 asistle tamamladım. Turgay Bahadır’ın Kayserispor’dan nasıl geldiğini hepimiz hatırlıyoruz. O süreçte bizim takımdan ‘işte bu isim şampiyonluğu getirdi’ diyemezsiniz. Biz bir ekip olarak inandık ve başardık. Ağabeyler görevini iyi yaptı, gençlerde onları dinleyince ortaya inanılmaz bir tablo çıktı. Volkan Şen’in, Sercan Yıldırım’ın, Ozan İpek’in gelişimlerine katkı sağladık. Bizler gibi profesyonellerin yanında kendilerine geliştirdiler.”

DAHA YAŞLILARI GELDİ

“Yabancı oyuncular hiçbir sıkıntı yaşamadı. Ergic, İvankov, Zapotocny bizden biri oldu. Futbolda işte bunu yakalarsanız başarılı olursunuz. Bizlerden sonra Bursaspor bence bunun sıkıntısını yaşadı. Milyon Euro’luk oyuncular geldi ancak takım olunamadı. Bizi yaşlı diye gönderdiler, bizlerden daha yaşlı isimler alındı. 2. şampiyonluk gelir mi, Neden gelmesin? Yeter ki birbirinin dilinden anlayan, birbirini tamamlayan bir ekip ortaya çıksın. Tabii ki sabır şart. Bursaspor’un şuan yeni yeni toparlanma gayretinde olduğunu görüyorum.”

BAŞKAN İYİ NİYETLİ

“Başkanımız Ali Ay’la bir görüşmem oldu. Kulübü mali açıdan düzlüğe çıkarmaya çalışıyor. Azimli ve çalışkan. Hamza Hamzaoğlu da elindeki kadroyla bence iyi işler yapıyor. Bu kadroya destek olunması gerekiyor. Sabırla her şey olur. Bursaspor taraftarını anlatmaya gerek yok. Onlarla bizler her zaman 12 kişi oynadık. Şimdi yeni stadyum var. Bunlar güzel olaylar. Bursaspor isminin yanına şampiyonluk çok yakıştı. Sabırla destekle ben ilerleyen yıllarda yine böyle bir tablo yaşanacağını tahmin ediyorum.”

Sercan daha fazla çalışmalı

Ali Tandoğan, eski takım arkadaşı Sercan Yıldırım için de konuştu. Sercan’ın duygusal bir oyuncu olduğunu belirten genç teknik adam, “Sercan’ı iyi tanıyorum. Futbolda epey gelgitleri oldu. Ligin ilk yarısı onun açısından iyi geçmedi. Daha çok çalışmalı. Pes etmemeli. Hatalarından dersler çıkarması gerekir. Çünkü daha 26 yaşında. Ben 35 yaşına kadar futbol oynadım. Futbolun içine girdiğiniz vakit kopamıyorsunuz. Sercan’a tek tavsiyem daha fazla çalışması” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X