2 yılda 3 milyon lira enerji tasarrufu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2015 yılında başlatılan İl Enerji Verimliliği Projesi (EVeP16) kapsamında su, elektrik ve doğalgaz kullanımıyla ilgili yapılan çalışmalarda, toplam 3 milyon liranın üzerinde tasarruf sağlandı.

2 yılda 3 milyon lira enerji tasarrufu

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, proje kapsamında müdürlük uhdesinde İl Enerji Yönetim Birimini kurduklarını belirterek, ‘Türkiye’de kamu kurumu olarak Enerji Yönetim Birimini ilk kuran Bursa Milli Eğitim Müdürlüğüdür. Bu birimde 12 teknik öğretmen ve 3 mühendis görev yapıyor’ dedi.

Projeyle okullardaki su, elektrik gibi teknik altyapıları, kaçakların olup olmadığını ve periyodik bakımları bir merkezden yönetmeye başladıklarını dile getiren Sarıkaya, ‘Bir ilçede yaptığımız çalışmalar sonucunda su kullanımında 1 milyon lira civarında tasarruf sağladık. Akıllı sayaçları okullara kurmaya çalışıyoruz. Su aboneliğinde 100 okula akıllı sayaç kurduk. BUSKİ ile yaptığımız protokole göre, saati okumaya giden görevli personel okuduğu zaman kullanım bilgileri aynı zamanda bizim veri tabanımıza da düşüyor. Bu sayede bazı okullarda su kaçağı olduğunu belirledik. Birimdeki arkadaşlarımız o okullara gitti, altyapı iyileştirmelerini yaptı. Akıllı sayaçlar sayesinde 100 okulda metreküp olarak yüzde 20’erde düşüş yani tasarruf sağlandı. Doğalgazda özellikle gaz güvence bedelleriyle ilgili yaptığımız çalışmalarda 2 milyon lira civarında tasarruf sağlandı. Enerji Yönetimi Biriminin yaptığı çalışmalar kapsamında iki yılda 3 milyon liranın üzerinde tasarruf elde edildi. Bu sadece maddi tarafı. Bir de metreküp bazında yani enerjinin kullanımında düşüşler var. Verimlilik anlamında da somut geri dönüşler elde ettik’ diye konuştu.

Sarıkaya, bu projede Milli Eğitim Bakanlığının onayını aldıklarını, bakanlığın bütün illere aynı projenin uygulanması yönünde talimat verdiğini aktardı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X