20 ayda 226 kaçak ve metruk bina…

İlçenin çehresini değiştirmek için Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birisini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, son 20 ayda, vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğine zarar veren 226 kaçak ve metruk binayı yıktı.

20 ayda 226 kaçak ve metruk bina…

Yıldırım Belediyesi ekipleri Vakıf, Samanlı ve Karapınar mahallelerinde daha önceden tespit edilen konut, fabrika ve işyerinden oluşan 10 adet kaçak yapıyı yıktı. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini hayata geçirdiklerini söyleyen Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yeni Yıldırım’ın önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz kaçak ve plansız yapılaşma ile mücadelemizi taviz vermeden sürdürüyoruz. Yıldırım’da kaçak ve plansız yapılaşma dönemi kapandı. Geçmişten bu güne kangren haline gelen bu durumdan ilçemizi kurtaracağız. Kaçak ve plansız yapıların yerini hem güvenli hem de şehir estetiğine uygun konutlar alacak” dedi.

İlçeyi daha güvenli, sağlıklı ve modern konutlar ile donatmak için dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Edebali, “Yıldırım’ın geleceğini sağlamlaştırmak için somut adımlar atıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız çerçevesinde 20 ayda ilçemizdeki 226 kaçak ve metruk yapıyı yıktık. Bizim önceliğimiz insanların yaşama hakkı. Bunu tehdit edecek hiç bir yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu konuda hemşerilerimizden hassas olmalarını bekliyoruz. İnsanların güvenli ve sağlıklı bir hayat sürebilecekleri Türkiye’nin en modern şehirlerinden birini imar etme mücadelemizde kaçak ve plansız yapıların önümüzü kesmesine, bize zaman kaybettirmesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X