20 gazeteci için tutuklama talebi

Darba girişimi soruşturmasında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen aralarında Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 21 gazeteciden 20’si tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gözaltında alınanlar arasında bulunan Bülent Mumay ise adli kontrol şartı ile ser

20 gazeteci için tutuklama talebi

Darba girişimi soruşturmasında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen aralarında Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 21 gazeteciden 20’si tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gözaltında alınanlar arasında bulunan Bülent Mumay ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 41 gazeteci hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Bu gazetecilerden 21’i yakalandı.

 

Gözaltına alınan Nazlı Ilıcak, Seyit Kılıç, Yakup Sağlam, Bayram Kaya, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Emre Soncan, Mustafa Erkan Acar, Cemal Azmi Kalyoncu, Abdullah Kılıç, Habip Güler, Mehmet Gündem, Cuma Ulus, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Bülent Mumay, Haşim Söylemez, Ali Akkuş, Yakup Çetin, Arda Akın ve Ufuk Şanlı emniyette ifade verdi.

 

Adliyeye sevk edilen aralarında Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 21 gazeteciden 20’si tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gözaltında alınanlar arasında bulunan Bülent Mumay ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Sorguları tamamlanan aralarında Nazlı Ilıcak’ın da olduğu 21 gazeteci, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

 

BU KEZ KELEPÇE YOK

 

Belediyeye ait iki otobüsle adliyenin C kapısından alınan gazetecilerin kelepçesiz oldukları görüldü.

 

Gazeteciler sağlık kontrolü için adliye binasında bulunan adli tıp doktoruna götürüldü.

 

SEKRETERİYLE GÖRÜŞÜNCE YAKALANDI

Bu arada, Bodrum’da yakalanan Nazlı Ilıcak’ın kendisinin teslim olmadğı bildirildi.

 

Telefonunu kapatmadan önce en son sekreteriyle görüştüğü tespit edilen Ilıcak, buluşma yerinde gözaltına alındığı belirtildi.

 

EVLERİNDE 1 DOLAR BULUNDU

 

Öte yandan, soruşturmada adı geçen gazetecilerden 11’inin yurtdışına kaçtığı belirtilirken, 9’unun yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

 

Metin Yıkar’ın evinde B ve L serisi iki adet 1 dolarlık banknot, Bülent Ceyhan’ın evinde C serisi 1 dolarlık banknot ve ABD’ye kaçtığı değerlendirilen Abdullah Abdüloğlu’nun evinde ise K serisi 1 dolarlık banknot bulunduğu ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X