20 sene sonra yine Cargill tartışması

90’larda Cargill’i Türkiye’de İznik Gölü sırtlarına kurabilmek için ABD’nin nasıl ısrarcı olduğunu biliyoruz. Orhangazi’de İznik Gölü’ne nazır kurulu Cargill firması aradan geçen 20 yıl sonra tekrar Türkiye ve Bursa gündeminde. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

20 sene sonra yine Cargill tartışması

Mısır nişastası üreten şirketin 1/25.000 Ölçekli Nazıİmar Planı ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar planları idari mahkeme tarafından bir kez daha iptal edildi.

O fabrikanın iptal edilen imar planları dün ekim ayı ikinci birleşimini gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yeniden kabul edildi. Ancak bu dosya meclise tartışmaları da beraberinde getirdi. Kararın sadece AK Partili üyelerce kabul edildiğini fark ettik. Muhalefet ret oyu kullandı.

Pandemi nedeniyle uzunca süredir Büyükşehir Belediye Meclisi oturumlarını sosyal medyadan canlı olarak izliyoruz.

Dünkü oturumda partisi adına ilk sözü alan CHP’li Osman Ayradilli kararın yeniden gündeme getirilmesini, ‘Türkiye’nin yenilgisi” olarak tanımladı ve ülkenin bir kez daha ‘müstemleke’ durumuna düşürüldüğünü söyledi.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X