20 yaşındaki Burcu, koronavirüse yenildi

Ankara’da yaşayan 20 yaşındaki Burcu Usanmaz, koronavirüsten yaşamını yitirdi. Burcu’nun amcası Yunus Usanmaz, genç kızın bilinen hiçbir hastalığının olmadığını söyledi. Herkesin tedbirli olması çağrısında bulundu.

20 yaşındaki Burcu, koronavirüse yenildi

Ankara’da özel bir firmada çalışan 20 yaşındaki Burcu Usanmaz, yaklaşık 20 gün önce grip belirtileri ile hastaneye başvurdu. Usanmaz’ın hastanede yaptırdığı COVID-19 testi pozitif çıktı.

Evinde ilaç tedavisi gören Usanmaz, 1 hafta önce durumunun ağırlaşması üzerine ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Hastanede 6 gün tedavi gören Usanmaz, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Usanmaz’ın cenazesi dün Ankara’da toprağa verildi.

“Burcu’nun hiçbir hastalığı yoktu”

Genç kızın amcası Yunus Usanmaz, Burcu’nun bilinen bir hastalığının olmadığını belirterek, “Yaklaşık 20 gün önce rahatsızlandı. Gripten şüphelendik. Belirtilerin üzerine hastaneye gidip koronavirüs testi yaptırdık, pozitif çıktı. Test pozitif çıktığı halde, hastane yetkilileri Burcu’yu evine gönderdi. Aradan zaman geçti durumu biraz ağırlaştı. Tekrar ambulans ile hastaneye gittik. Yaklaşık 6 gün hastanede yattı. Burcu’nun bilinen hiçbir hastalığı yoktu. Bünyesi biraz zayıftı, o kadar” diye konuştu.

“Kimse ‘bana birşey olmaz’ demesin”

Yunus Usanmaz, Burcu’nun virüsü nereden kaptığını bilmediklerini anlatarak, “Biz de ailesi olarak koronavirüs testi yaptırdık, hepimizin test sonucu negatif çıktı. Burcu dışarıdan mı, marketten mi veya alışveriş merkezinden mi virüsü kaptı bilmiyoruz. Sağlık görevlilerinin verdiği ilaçları da kullandı. Kimse ‘bana bir şey olmaz’ demesin. Bizim çocuğumuz 20 yaşındaydı. Allah kimsenin başına vermesin” dedi.

DHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X