20 yıl sonra hakim karşısında!

Sabancı suikastı davası sanıklarından İsmail Akkol’un, olaydan 20 yıl sonra yargılanmasına başlandı.

20 yıl sonra hakim karşısında!

Sabancı suikastı davası sanıklarından İsmail Akkol’un yargılanmasına başlandı.

 

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Akkol, yoğun güvenlik önlemleri altında getirildi. Akkol’u 4 avukat, davanın müdahili Sabancı ailesini ise avukat Vehbi Kahveci temsil etti. İsmail Akkol’un akrabalarının da duruşma salonunda olduğu görüldü.

Sanık avukatlarından Özgür Yılmaz, yargılamaya konu dava dosyasının bir örneğinin müvekkiline verilmesini ve müvekkilinin hapishane koşullarının cezaevi yönetimine sorulmasını talep etti.

 

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Emin Ateşağaoğlu, firari sanıklardan Fehriye Erdal hakkındaki yakalama emrinin akıbetinin sorulmasına ve Akkol’un dosyanın örneğinin kendisine sunulması talebinin, evrakların avukatları tarafından kendisine teslim edilebileceği gerekçesiyle reddine karar verilmesini istedi.

 

Bir sonraki duruşma 22 Haziran’da

 

Savcı Ateşağaoğlu, mevcut delil durumu dikkate alınarak Akkol’un tutukluluk halinin devamına hükmedilmesini de talep etti. 

 

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Akkol’un, dosyanın bir örneğinin kendisine gönderilmesi talebinin, savunmaya ilişkin olması gerekçesiyle kabul edilerek, dosya örneğinin cezaevi vasıtasıyla sanığa gönderilmesine hükmetti.

Akkol’un tutukluluk halinin devamı ile sanıklardan Fehriye Erdal hakkında çıkarılan yakalama emri infazının beklenmesi ve akıbetinin sorulmasını kararlaştıran heyet, duruşmayı 22 Haziran’a erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X