20 yıldır ‘Yolcu’yum

Bir döneme damga vuran ‘Yolcu’ şarkısı hafızalardaki yerini koruyan popçu Ali Güven, Olay Çekirge’ye yaptığı açıklamada 20 yıldır popülerliğiyle değil sanatıyla varolduğunu söyledi.

20 yıldır ‘Yolcu’yum

DERDİM İYİ MÜZİK YAPMAK

90’larda hayatımıza giren Ali Güven, bir sahne çalışması için geldiği Bursa’da Olay TV’de ‘Renkli Hayatlar’ programına konuk oldu ve 20 yıllık kariyerini masaya yatırdı. İlk şarkısı ‘Yolcu’nun hala dillerde olmasından mutluluk duyduğunu söyleyen Güven, kendisini ‘müzik emekçisi’ olarak tanımladı. Şarkıcı, ‘Popülerlikle, şöhretle işim yok. 20 yıldır müziğin yolcusuyum’ dedi. 

SANATÇILIK ŞİZOFRENİKTİR

Üreten gerçek sanatçıların, hayatı daha farklı yaşadıklarını söyleyen Ali Güven, eserlerin ortaya çıkış sürecinin sancılı olduğuna da değindi. Şarkı yaparken o duyguyu yaşadığının altını çizen Güven, ‘Bu sebeple sanatçılar aslında bir nevi şizofrendir. Bunu kötü anlamda söylemiyorum. Bir eseri yaparken, mutlaka o duyguya girerler’ diye konuştu.

 

Ali Güven, arkadaşımız Ünal Özbay’ın sorularını yanıtladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X