‘200 bin kişi bölgeden göç etti’

Güneydoğu’da 200 bin vatandaşın yaşadığı yeri terkettiğini açıklayan CHP lideri, ‘Şimdi kahramanlık taslayanlar, oralar silah deposuna dönüştürülürken seyretti’ dedi.

‘200 bin kişi bölgeden göç etti’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güneydoğu’da yaşananlara dikkat çekerken, ‘Bölgedeki vatandaş perişan bir vaziyette. Durumu iyi olanlar bölgeden ayrılıyor. 200 bin kişi bu karda kışta bölgeden göç etti’ diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

MÜCADELE TAMAM AMA

‘İller ve ilçeler silah deposuna dönüştürülürken ülkenin başında kimler vardı? 2002’de sıfır terörle hükümeti devralmıştınız, ne oldu da böyle oldu? Bir ilçe başkanımız yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Kızını okula gönderemiyor. Şimdi kahramanlık taslayanlar kimler? O iller silah deposuna dönüştürülürken seyredenler. Bölgedeki vatandaş perişan bir vaziyette. Durumu iyi olanlar bölgeden ayrılıyor. 200 bin kişi bu karda kışta bölgeden göç etti. Teröre karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Terör bir insanlık suçu mudur Evet. Teröre karşı devlet mücadele etmeli midir? Evet. Terör örgütü mensupları etkisiz hale getirilmeli midir? Evet. Hiçbir sorunumuz yok. Bunun hukuk içinde yapılması lazım mı? Evet. Hukuk devletine yakışan budur. Hükümet, başarısızlıklarının altında bunaldığı için kendine bir çıkış noktası arıyor.

VEKİLİMİZİ YEDİRMEYİZ

Bir arkadaşımıza acımasızca saldırdılar. Türkiye üzerinden Suriye’ye kimyasal silah gönderildiğini dile getirdi diye arkadaşımız bir numaralı düşman ilan edildi, Eren Erdem. Hiçbir milletvekilimizi kimseye yedirmeyiz. Bizim milletvekillerimiz namuslu insanlardır. Ağızlarından çıkanı bilirler. Belge döküman olmadan konuşmazlar. Konuştukları her şeyin gerekçesi vardır.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X