200 bin nüfuslu uydukente otoyol düzenlemesi

Yapımı devam eden ve planlanan yeni sanayi bölgeleriyle Bursa, sanayi üretimindeki güçlü konumunu gelecekte de sürdürmenin adımlarını bugünden atıyor.

200 bin nüfuslu uydukente otoyol düzenlemesi

Özellikle kentin batısında konumlanan yeni yatırımlar aynı bölgede yakın gelecekte nüfusun da yoğunlaşması anlamına geliyor.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugün köşesinde Karacabey yakınlarında kurulması planlanan 200 bin nüfuslu uydukenti konu ediniyor. Kentin batısında böyle büyük bir nüfusun yaşamaya başlamasının ulaşım sorununu da beraberinde getireceğini yazan Yılmaz, bunun için Bursa-İzmir Otoyolu’nda şimdiden gerekli planlamanın yapılması gerektiğini belirtiyor.

Erken uyarı: Batıdaki uydukentte yaşayanlar otoyolu kullanacak mı?

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş cuma günü Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ı iade-i ziyaret için geldiğinde, kentin yeni dönem planlamasına ilişkin düşüncelerini de anlattı. Heyecan duyduğu planlar arasında Karacabey yakınlarında düşündüğü uydukent özel önem taşıyor.

Kuşku yok ki…

Kentin batısındaki Badırga’daki Deri OSB, tekstilcilerin gideceği TOSAB, KOTİYAK gibi sanayi bölgeleri ile birlikte TEKNOSAB istihdamın yanı sıra önemli bir iskan cazibe merkezi oluşturacak.

Zaten…

O nüfus dikkate alınarak bu planlamalar yapılıyor ki büyüyen ve kabına sığamadığı için sorunlar yaşayan Bursa’nın geleceği adına atılacak en önemli yeni kent adımı da bu olacak.

Sohbette…

Olay Medya yönetici ve yazarları olarak Başkan Aktaş’ı dinlerken biraz gerilere gittik. Bu sütunların okurları, Recep Altepe döneminde TEKNOSAB çevresine “Gürsu büyüklüğünde 2 uydukent planlandığını” 7 Mayıs 2017 ve 4 Haziran 2017 günü okudular. 

Başkan Aktaş’ın geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede bu konuya destek alması, kararlılığı açısından önemli.

İşte…

Tam bu noktada Bursa’nın sorunları için kafa yoranlardan biri olan Çevre Mühendisi Meftun Tayan’la yaptığımız sohbette söyledikleri aklımıza geldi.

Demişti ki:

“Büyükşehir Belediye Başkanımızın Karacabey-TEKNOSAB bölgesinde 200 bin nüfuslu yeni bir kent için kararlı olduğunu görüyoruz. Fakat bu uydukentlerin anakentle ulaşımı yalnızca Karacabey Yolu’na bırakılırsa ortaya büyük sorunlar çıkar. Otoyolu da ulaşımda düşünmek zorundayız.”

Yaptığı erken uyarı da şuydu:

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X