200 ülke büyükelçisi Filistin’i konuşacak

Dördüncü Cenevre Sözleşmesine taraf olan yaklaşık 200 ülkenin büyükelçisi, Cenevre’de düzenlenen kongeransta bir araya gelerek Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs’teki son gelişmeler ele alıyor.

200 ülke büyükelçisi Filistin’i konuşacak

Toplantıya ABD, Kanada ve Avustralya’nın katılması beklenmezken, İsrail’in ise konferansı boykot edeceğini açıkladı.

BASINA KAPALI OLACAK

Cenevre’de bulunan Dünya Meteoroloji Örgütü’nde basına kapalı yapılacak toplantıya katılımın yüksek olacağı öngörülürken, İsviçre Konfederasyon Başkanı ve Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter, toplantının işgal altındaki Filistin toprakları hakkında olduğunu ve ‘İsrail’i suçlama toplantısı’ olarak değerlendirilmeyeceğini söyledi. Burkhalter, toplantıya birkaç ülkenin katılmayacak olmasının, uluslararası toplumun var olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini kaydetti. 

1949 yılında imzalanan ve 1950 yılında yürürlüğe giren Dördüncü Cenevre Sözleşmesi, savaş bölgelerinde ve işgal altında yaşayan sivilleri korumayı taahhüt ediyor. İsrail ise Dördüncü Cenevre Sözleşmesi’ni imzalamasına rağmen henüz yasal olarak sözleşmeyi onaylamadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X