2014 yılında 1,4 milyon vatandaş iş sahibi oldu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İş Kadınları Birliği Derneği’nin kuruluş gecesi nedeniyle düzenlediği yemeğe katıldı.

2014 yılında 1,4 milyon vatandaş iş sahibi oldu

Bakan Zeybekci buradaki konuşmasında Türkiye’nin 47 ülke içinde borçları milli gelire oranla en iyi 9’uncu ülke olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin 2014 yılında cari açığını yüzde 32 oranında iyileştirdiğini belirten Zeybekci, ”Türkiye 2014 yılında 1,4 milyon vatandaşını iş sahibi yapmış. Bütçe açığı şu anda yüzde 1 seviyesine inmiş. Bütün bunlara baktığımız zaman Türk ekonomisi ile ilgili söyleyecek olumsuz hiçbir şey bulamıyorum. Ülkemizin ekonomisinin performansından eminiz. Yurt dışında karşılaştığımız bütün uluslararası kuruluşlarda ve yurtdışında bütün ekonomi bakanlarıyla yaptığımız görüşmelerde Türkiye’nin aldığı takdirler ortada. Onun için düzeltme ve aksini ispat etme ihtiyacını duymuyorum. Zaman herşeyin ilacıdır” dedi.

İstişare edebilmeliyiz

TÜSİAD’ın Merkez Bankası’yla ilgili açıklamasını değerlendiren Zeybekci, ”TÜSİAD’ın açıklamalarını görüyorum. Merkez Bankası’nın bağımsızlığı konuşulmuyor. Yetki ve sorumluluklarıyla ilgili bir tartışma var. Merkez Bankamızda güçlü bir yetki var ama diğer taraftan bu yetkiyi kullanırken dikkat etmesini istediğimiz konular var. TÜSİAD’ın değerli başkanına yeni görevinde de başarılar diliyorum. Ama şunu beklerdik, önce hükümet ile istişare ederek bu açıklamaları yapmış olsaydı daha sağlıklı olurdu. Türkiye’de sanayici ve iş adamlarımızın bütün unsurlarıyla bence karşılıklı konuşabilmeliyiz. Bunlara şimdiye kadar kapalı bir hükümet olmadık” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X