2015 Dakar Rallisi’ne doğru

Castrol KTM Dakar Takımı, 4-17 Ocak 2015 tarihlerinde Arjantin, Bolivya ve Şili’de gerçekleştirilecek dünyanın en zorlu yarışlarından olan Dakar Rallisi’nde mücadele edecek.

2015 Dakar Rallisi’ne doğru

The Ritz Carlton Hotel’de düzenlenen toplantıda Selçuk Bektaş ve Koray Özkaplan’dan oluşan Castrol KTM Dakar Takımı basın mensuplarıyla bir araya geldi.Selçuk Bektaş, Dakar Rallisi’ne ilk olarak 2012 yılında Antalya’da gerçekleştirilen Transanatolia Rallisi’nde geçirdiği kazada hayatını kaybeden Kemal Merkit ile katıldığını hatırlatarak, Merkit’in mirasını yaşatmak istediklerini dile getirdi. Bektaş, motosiklet kategorisinde yarışacakları rallide, kendileri dışında Türkiye’den Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir’in de mücadele edeceğini dile getirdi.Takım arkadaşı Koray Özkaplan ile çok iyi bir ekip olduklarını dile getiren Selçuk Bektaş, “Dolayısıyla bu sene çok iyi bir yarış çıkartacağımıza inanıyorum. Bu işte önemli olan bitiş bayrağını görebilmek. Çünkü herkes orada nasıl bir emek verdiğinizi görüyor. Türkiye adına orada bulunmak ve Türkiye’yi temsil etmek bizim için çok önemli. Hele bayrağı da podyuma çıkartırsak ne mutlu bize. Kemal Merkit’in mirasını bu rallide devam ettirip Türk bayrağını podyuma çıkartmak istiyoruz” diye konuştu.Koray Özkaplan da Dakar Rallisi’nin çok zor olduğunu anlatarak, “Çok ciddi hazırlık gerektiren bir ralli. Biz de çok iyi hazırlandık. Yaptığımız hazırlıklarla iyi bir ralli geçireceğimize inanıyorum. Motorumuza çok güveniyoruz. Yaptığımız bütün testlerde istediğimizi aldık. Bu bizim için büyük bir avantaj olacak” ifadelerini kullandı. – Dakar Rallisi Arjantin’den başlayıp Bolivya ve Şili’den geçilip tekrar Arjantin’de sona erecek Dakar Rallisi, motosiklet, araba, kamyon ve guad kategorilerinde gerçekleştirilecek.Toplam 414 aracın katılacağı zorlu yarış, 2015’te 7. kez Güney Amerika’da yapılacak. Yarışçılar, Buenos Aires’te başlayacak rallide toplam 9 bin kilometreden fazla mesafeyi üç ülkede çöl, toprak yol ve zorlu nehir yatağı ve 4 bin kilometrede dağ geçitlerini aşarak tekrar Buenos Aires’te bitiş noktasına ulaşmaya çalışacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X