2015 yılı zorlu geçecek

İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği (İEAD) tarafından yapılan ‘Hocaların Gözüyle 2015 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması’na göre, küresel risklere rağmen Türkiye ekonomisinin mevcut durumu iyi, ancak 2015 zorlu geçecek.

2015 yılı zorlu geçecek

İEAD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, anket sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, ekonomi hocalarının önümüzdeki yıl dünya ve Avrupa ekonomisinden umutlu olmadığını ifade etti. 

Buna karşın ABD ekonomisinde belirgin bir canlanma beklendiğini ifade eden Bilgin, ”Ayrıca yüzde 79’u Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) 2015 yılında faizleri artıracağını öngörüyor. Ancak yüzde 60’dan fazlası, Fed’in faizleri yılın ikinci yarısında artıracağını bekliyor. Öte yandan, hocaların gelişmekte olan ekonomilere ilişkin beklentileri ise genel olarak olumsuz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜME YÜZDE 3-4 OLUR

Gelecek yıl büyüme hızının yüzde 2 ve üzerinde olacağını tahmin eden hocaların oranının yüzde 92’yi bulduğunu dile getiren Bilgin, ”Ancak hocaların yüzde 81’i yüzde 2-4 aralığında bir büyüme öngördü. Yüzde 3 ve üzerinde bir büyüme hızı bekleyenlerin oranı ise yüzde 51’de kaldı. Yeni büyüme oranı ağırlıklı olarak yüzde 3-4 civarında bekleniyor. Buna rağmen, hocaların yüzde 57’si 2015 yılının ‘zorlu’ geçeceğini düşünüyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X