2016 altın yılı olacak

Rekor üstüne rekor kıran altının gram fiyatının haziranda 130-135 lira seviyesine çıkacağını ileri süren Kuyumcular Odası Başkanı Altıkardeş, ”Alım yapacaklara bir an önce çarşıya gelmelerini öneriyorum” dedi.

2016 altın yılı olacak

ASLIHAN AYDIN

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, altında yükseliş trendinin devam edeceğini belirterek, alım yapacakların elini çabuk tutmalarını önerdi.

İsa Altıkardeş, son dönemdeki yükselişi, Ortadoğu’daki savaşa, Rusya krizine ve dış ülkelerin güvenilir liman olarak gördükleri altına yatırım yapmasına bağladı. Altıkardeş, altın gram fiyatının 120 lira seviyesini kırdıktan sonra yükselişini sürdüreceğini kaydetti. Bu yıl altının yılı olacağını savunan Altıkardeş, “Fiyatlar 1 aşağı, 3 yukarı olur. Yani 110 lira ile 135 lira seviyelerinde dolaşır. Haziran ayında gramın 130-135 lira olmasını bekliyoruz” dedi. 

ŞİMDİ TAM ZAMANI

Altın alacakların elini çabuk tutmaları gerektiğini dile getiren Altıkardeş, “Biraz daha bekleyelim mi’ diye soranlar oluyor. Ben de kendilerine bir an önce çarşıya gelip ihtiyaçlarını tamamlamalarını öneriyorum” diye konuştu. Kuyumculara altın bozdurmaya gelenlerin de olduğunu anlatan Altıkardeş, “Fakat birçok insan altının daha da yükselmesini bekliyor” ifadelerini kullandı.

TAKI KÜLTÜRÜ DEĞİŞİYOR

Sektörde takı kültüründe değişim yaşandığına dikkat çeken Altıkardeş, bilezik alışverişlerinin azaldığını vurguladı. 

Düğün alışverişi için gelenlerin öncelikli tercihlerinin alyans, tek taş yüzük, küpe ve kolyelerden yana olduğunu anlatan Altıkardeş, “Altın setler yine alınıyor ama gençler kullanabileceği takıları tercih ediyorlar. Bu nedenle yatırımcı zihniyeti ile vitrinlerini süsleyen kuyumcuların yerine butik yelpaze ile hizmet verenler daha iyi iş yapıyorlar” diye konuştu. 

HEDİYELİKTE ÇEYREK VE GRAM ALTIN

Altının yükselmesi ile birlikte düğün alışverişinde miktarda bir azalma yaşandığının altını çizen Altıkardeş, “Mesela daha önce düğün için 10 bilezik alınırken şimdi bu sayı 4’e düştü” dedi. 

Altıkardeş, hediyelik tercihlerinde ise çeyrek altın ile gram altının yarı yarıya tercih edildiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X