2016 için ‘Güvenlik Zirvesi’

Münih’te önceki gece geç saatlere kadar süren Suriye toplantısından bir gün sonra bu kez önemli başkentlerden dışişleri bakanları ve devlet başkanları, Güvenlik Konferansı’nda bir araya geliyor.

2016 için ‘Güvenlik Zirvesi’

Gündemde Suriye, göç krizi ve IŞİD var. 50 ülkeden 30 devlet ve hükümet başkanı ile 70 dışişleri ve savunma bakanının katılacağı toplantıda öne çıkan konular bu yıl Avrupa’ya sıçrayan sığınmacı krizi, Suriye’deki savaş, IŞİD tehdidi, Afrika’da istikrar ve siber güvenlik tehdidi olacak. 

Pazar günü sona erecek olan, dünyadaki güvenlik tehditleri ve bunlara karşı atılacak adımların konuşulacağı konferansa Türkiye’den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılıyor. Konferansta aynı zamanda Almanya, İngiltere ve Fransa başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin genelkurmay başkanları ve istihbarat yetkilileri de yer alacak. 

Toplantı sırasında bakanların ve liderlerin ikili görüşmeler yapması da planlanıyor. Bunlardan en önemlisi, Suriye’de rejimi destekleyen Rusya ve muhalifleri destekleyen Suudi Arabistan’ın dışişleri bakanlarının görüşmesi olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X