2016 reform yılı olacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2016 reform yılı olacak

2016’da yüzde 4,5 büyümeyi, daha sonraki yıllarda da yüzde 5 seviyesine çıkmayı hedeflediklerini ifade eden Yılmaz, çok kapsamlı bir reform programını hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydetti. 

Bakan Yılmaz, “2016 bizim için bir reform yılı olacak. Birçok kanun ve düzenlemelerle ekonomimizde ciddi reformlar gerçekleştireceğiz. İşgücü piyasalarında, iş ortamının güçlendirilmesi ve adalet sisteminin işleyişi gibi birçok alanda reformlar gerçekleştireceğiz” dedi. Sadece para ve maliye politikasının ekonominin gelişmesi için yeterli olmadığına işaret eden Yılmaz, söz konusu reformların hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Belirsizlik ortamının ekonominin ve yatırımın düşmanı olduğunu dile getiren Yılmaz, “Türkiye, belirsizlikleri azaltmış, siyasi istikrarını pekiştirmiş durumda. İnşallah, bunu reformlarla birleştirerek, büyümesini daha da üst noktalara taşıyacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X