2016 Rio Olimpiyat Oyunları başladı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın resmi açılış töreni, Maracana Stadı’nda başladı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları başladı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları, ev sahibi Brezilya’nın kültür ve tarihi ile doğa temalı gösterilere sahne olan açılış töreniyle başladı.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Maracana Stadı’nda gerçekleştirilen törenle, 31. Yaz Olimpiyat Oyunları’nın resmi başlangıcı yapıldı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Hollanda Kralı Willem-Alexander, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, İsviçre Konfederasyon Başkanı Johann Schneider-Ammann’ın da aralarında bulunduğu birçok devlet adamı, açılış törenini takip etti. Törende Türkiye adına üst düzey temsil olarak Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yer aldı.

Birçok ünlü isim sahnedeydi

Kreatif direktörlüğünü, City of God (Tanrı Kent) filminin yönetmeni Fernando Meirelles’in yanı sıra Andrucha Washington ve Daniela Thomas’ın üstlendiği törende, Chico Buarque, Elza Soares, Gilberto Gil, Caetano Veloso, Anitta, Wilson das Neves, Gang do Electro, Karol Conka, MC Soffia, Marcelo D2, Zeca Pagodinho, Cristian do Passinho, Lelezinha ve Ludmilla sahneye çıktı.

Koreografisini Deborah Colker’ın gerçekleştirdiği açılış töreninde, Brezilyalı modeller Gisele Bündchen ve Lea T de yer aldı.

Brezilya’nın kültür ve tarihi sahnelendi

Tören başlangıcı için geri sayım içeren gösterinin ardından müzisyen Paulinho da Viola, orkestra eşliğinde Brezilya ulusal marşını seslendirdi.

Marş sırasında Brezilya bayrağı göndere çekilirken, 60 Brezilyalı sporcu da ülke bayraklarıyla gösteri alanına giriş yaptı.

Farklı müzik ve dans türleri eşliğinde sahnelenen gösterilerde, Brezilya’daki yaşam tarzının yıllar içindeki gelişimi konu alındı. Yağmur ormanlarındaki yerlilerden başlayarak, keşfinin ardından Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan göç alan Brezilya’nın modernleşme hareketleri gösterildi.

Son yıllardaki hızlı modernleşme yüzünden meydana gelen küresel ısınma sorunlarına da dikkati çekilen törende, modern dünya şartlarının doğaya verdiği zararlar, çeşitli gösteriler ve video gösterimleriyle sunuldu.

Üç milyar kişi izledi

Dünya genelinde yaklaşık 3 milyar kişinin izlediği açılış töreni, sosyal medyada da gecenin en çok konuşulan konusu oldu.

Açılış töreninde sergilenen gösterilerde 35 binden fazla kişi görev yaptı. 12 samba okulunun dahil olduğu törende, yaklaşık 5 bin 500 kostüm kullanıldı.

Twitter’da açılış seremonisi anlamına gelen İngilizce “#OpeningCeremony” ve Portekizce “#CerimoniaDeAbertura”, kullanıcılar tarafından en çok paylaşılan etiketlerin başında geldi.

Güvenlik üst düzeydeydi 

Açılış töreni öncesi ve sırasında Maracana Stadı’nın çevresi başta olmak üzere Rio de Janeiro kentinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Polisler tarafından stada giden birçok yol kapatılırken, seyirciler ve basın mensupları belirlenen yollarda birçok güvenlik çemberinden geçirilip, x-ray cihazları ile arandıktan sonra stada girebildi.

Yaklaşık 85 bin polis ve askerin görev aldığı olimpiyatlarda, açılış töreni için şehrin dört bir yanında askeri araçlar konuşlandırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X