2016 yılında 40 fuar organizasyonu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, 2016 yılında en az 40 fuar organizasyonu gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

2016 yılında 40 fuar organizasyonu

ASLIHAN AYDIN

 

Oda’nın kasım ayı meclis toplantısında konuşan Burkay, Küresel fuar acentası Projesi kapsamında 2014 yılında 23 fuar organizasyonuyla 850 üyeyi yurt dışına taşıdıklarını belirterek, “Bu sene ekim ayı itibariyle bin 500 üyemizi dünyadaki fuarlara taşıdık. 2015 yılını 32 fuarla kapatacağız” dedi. Komitelerden gelen taleplerle 2016 takvimi için 64 fuar belirlediklerini anlatan Burkay, “Bunların 40 tanesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. 2 bin 500 üyemizi yurtdışına taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

KOSGEB’DEN 3 MİLYON TL

KOSGEB’in BTSO üyelerine 2 bin lira desteği olduğunu hatırlatan Burkay, “Küresel Fuar Acentesi Proje’miz kapsamında üyelerimize 3 milyon TL’ye yakın kaynak aktarıldı. Geçmişte KOSBGEB’ten, özellikle yurtdışı destekten faydalanan KOBİ’lerin sayısı 100 firmayı geçmiyordu. Bu aynı zamanda KOBİ’lerin devlet desteklerinden faydalanması adına çok önemli. Şirketlerimizdeki en büyük sıkıntı devlet yardımlarından yeterince faydalanabiliyor olmamaları” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X