‘2016’da büyük bir değişime ulaşmalıyız’

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “2016 yılında Kıbrıs’ta büyük bir değişime ulaşılması gerektiğini” söyledi.

‘2016’da büyük bir değişime ulaşmalıyız’

Basın mensuplarına Lefkoşa’da yeni yıl resepsiyonu veren Akıncı, Kıbrıs’ta yoğunlaştırılmış müzakerelere ilişkin olarak, 2015’te halkın takdiriyle onurlu ve zor bir görev üstlendiğini ve bu görevi büyük bir sorumlulukla yerine getirmeye çalıştığını kaydetti.

Akıncı, 2016’nın da bölgeye, dünyaya ve adaya barış, huzur ve istikrar getirmesini temenni etti.

Cumhurbaşkanı seçildiği günden bu yana Rum toplumuna “düşman değil, gelecekteki ortak” anlayışıyla baktığını hatırlatan Akıncı, “Onların da bizi öyle görmesi gerektiğini söyledim. Bu anlayışı sürdürdüm, karşılıklı suçlama yoluna gitmedim, mecbur olmadıkça polemiğe girmedim, çünkü ihtiyacımız bunlar değildi. Bizim ihtiyacımız yeni bir anlayış, Kıbrıs’ta yeni bir dönemi başlatmaktır” dedi.

Akıncı, Kıbrıs Türk halkının statüsünün artık farklı bir noktaya taşınması gerektiğine işaret ederek, “2016’da Kıbrıs’ta büyük bir değişime hep birlikte ulaşmamız gerekiyor. KKTC’yi, gelecek yıl bir çözümle birlikte Kıbrıs’taki iki eşit kurucu devletten biri haline dönüştürerek, artık statü sorununu da geride bırakalım” ifadesini kullandı.

Bunların sadece temenni olmadığını, hayata geçirilmeleri için var gücüyle çalışacağını vurgulayan Akıncı, anlayış değişikliğinin, meclis, hükümet, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve en önemlisi de basın yayın organlarının desteğiyle başarılabileceğini dile getirdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, resepsiyonda dünyanın gündemine oturan sığınmacı krizine de değindi. Bölge için 2015 yılının iyi geçmediğini, sahillere vuran cansız çocuk bedenlerinin ve yüz binlerce mağdur insanın gazete sayfalarına ve ekranlara taşındığını anımsatan Akıncı, 2016’da en büyük temenninin, bölgede yaşanan trajedilerin son bulması olduğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X