2017 açılış yılı olacak

Geride bıraktığımız 2016 yılını hizmet yılı olarak tamamlamanın haklı gururunu yaşayan Osmangazi Belediyesi, 2017 yılına da gerçekleştireceği açılış ve temel atmalar ile damga vurmaya hazırlanıyor.

2017 açılış yılı olacak

Başta kentsel dönüşüm olmak üzere 2016 yılında eğitim, spor tesisi, meydan, müze, ulaşım ve kültür-sanat gibi birçok alanda hayata geçirdiği projeler ile Osmangazi’yi adeta şantiye alanına çeviren Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında da yatırımlarıyla en çok konuşulan belediyelerin başında yer alacak. 

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Osmangazi Kapalı Atletizm Salonu, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Demirtaş Meydanı gibi dev bütçeli işlerin temelini atarak 2016 yılında ses getiren Osmangazi Belediyesi, Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Osmangazi Belediyesi Hacı Akkadın Tarman İlkokulu ve Ortaokulu’nu öğrencilerin hizmetine sunarak da eğitim alanında fark yarattı.

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nı hizmete açan, Osmangazi’yi Bilgi Evleri ile donatan, her köye park ve spor tesisi kazandıran, ayrıca Hisar Arkeopark Projesi, Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası Projesi ve de İç Fidan Han Rekontstrüksiyon Projesi ile tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında da büyüklü küçüklü yüzlerce projeye imza atarak Osmangazi’ye değer katacak.

Osmangazi Belediyesi’nin titiz çalışmalar sonucunda hayata geçirerek Türkiye’de dönüşüme ışık tuttuğu Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bin 769 konut ve 202 ticaret merkezinin inşaatı 2017 yılında tamamlanacak.

Osmangazi Belediyesi’nin 2017 yılına damga vuracak yatırımlarından birisi de Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi olacak. Bursa’yı özlenen kent meydanına kavuşturacak proje için bölgedeki binaların ve işyerlerinin tamamına yakını kamulaştırılırken, yürütülen yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte 2017 yılı içerisinde ilk kazma vurulacak. 

Osmangazi Belediyesi, Soğanlı’nın ardından kentsel dönüşüm çalışmalarında ikinci perdeyi Demirkapı projesi ile açacak. 

Türkiye’nin en büyük tam panoramik müzesi olma özelliğini taşıyan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin kaba inşaatı tamamlanırken, kubbenin yerleştireceği çatı kısmındaki çalışmalarda da sona gelindi. 

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar İçi’nin korunup yaşatılması, özgün özellikleriyle geleceğe aktarılması, eski Bursa’nın ortaya çıkartılması adına ‘Yaşayan Tarih Hisar İçi’ projesini hayata geçiriyor. 

Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında temeli atılması planlanan Kaliteli Yaşam Merkezi ile yine bir ilke imza atacak. Büyüklüğü ve fonksiyonelliği ile Türkiye’de bir ilk olacak Kaliteli Yaşam Merkezi, Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya değer katacak 16 Vizyon Projesinin arasında yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X