‘2017 atılım yılı olacak’

2017 yılının yaptıkları hazırlıkların somutlaşacağı bir yıl olacağını belirten Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Bu yıl, projelerimiz şekillenip fiziki görünüm almaya başlayacak’ dedi.

‘2017 atılım yılı olacak’

GÜRHAN ADANA 

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, göreve geldiğinden bu yana ilçede gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. 

Otomotiv Test Merkezi’nin Yenişehir’de yapılacak olmasından heyecan duyduklarını ifade eden Çelik, yeni hastane binasının ihalesinin tamamlandığını kaydetti. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binasının ihale aşamasına geldiğini vurgulayan Çelik, Adliye Binası’nı Barcın yakınlarındaki 44 dönümlük araziye kurulacak yeni binaya taşımayı hedeflediklerini belirtti. Derviş Eroğlu Bulvarı’ndaki elektrik iletim hatlarını taşıyan direklerin yerine daha yüksek direklerin montajının sürdüğünü dile getiren Çelik, Çarşı Merkezi’ne ise 1000 KVA’lık trafo konulacağını, bunun için yeraltı çalışmaları yapıldığını vurguladı.

BUSKİ tarafından 35 mahallede içme suyu deposu, isale hattı, yağmursuyu şebeke çalışmaları yapıldığını söyleyen Çelik, Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımının tamamlandığını huzurevinin hizmete girdiğini, Belediye Ekmek Fabrikası’nın düzenlendiğini ve 3 yıl Altın Biber Festivalleri’nin gerçekleştirildiğini ifade etti. İlçe merkezi ve köylerdeki asfaltlama ve meydan düzenlemelerine örnekler veren Çelik, “Ulucami Mahallesi’ne yeni kütüphane binası, Yenimahalle’de kültürevi ve düğün salonu, 7 adet park, MOBESE altyapısı, Kent Meydanı ve belediye hizmet binası, kapalı pazar yeri, düğün salonu ve otopark ve Organize Sanayi Bölgesi’nde özel sektörün yatırımlarına hazır hale getirilmesi çalışmalarımız sürüyor” ifadelerine yer verdi.

DİĞER ÇALIŞMALAR

Büyükşehir Belediyesi’nin taksi durakları, köprü, cephe sağlıklaştırma ve kapalı çarşı projesi, mahalle konağı, sulama barajı, spor tesisleri çalışmalarının da sürdüğünü belirten Çelik, BESAŞ tarafından süt üretimi yapacak bir tesisin yapım çalışmalarının son aşamaya geldiğini kaydetti.

Çelik, “Yılmaz Mahallesi’ne bir kültürevi, Subaşı ve Akçeşme Mahalleleri’ndeki okullara kantinler, Çamönü ve Papatya Mahalleleri’ne düğün salonları, Toprakdere Mahallesi’ne imamevi, Terziler, Mahmudiye ve Çelebi Mahalleleri’ne kantar, Çelebi Mahallesi’ne köy konağı ve çok amaçlı hizmet merkezi kazandırdık. Arıtma tesisi tamamlanırken, Büyükşehir Belediyesi ile sürdürülen çalışmalar sonucunda Aydoğdubey ve Piri Abdal Türbeleri restore edildi. Spor Kompleksi tribünleriyle yenilenirken, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Sitesi’nin yapımı tamamlandı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X