‘2018 yoğun çalışma dönemi olacak’

Orhangazi Belediye Meclisi toplantısında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2018 yılında yoğun bir çalışma dönemi yaşayacaklarını ifade etti.

‘2018 yoğun çalışma dönemi olacak’

NEVZAT OKUMUŞ

Neşet Çağlayan daha önce kapatılan ve Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ilçe mezbahanesi ile ilgili, “Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, mezbahane yerinin arsası ile birlikte Orhangazi Belediyesi’ne devri yapıldı.

Bu alanda yap-işlet-devret modeli ya da başka bir yöntemle modern bir mezbahane yapılması için süreci başlattık. Bu konuda projelendirme ve diğer çalışmalar başlatıldı. Tamamlandığında sadece Orhangazi değil, Gemlik ve İznik’e de hizmet verecek seviyede olacak” dedi.

Göl sahili düzenlemesiyle ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Çağlayan, ilk etapta şehir merkezi ve siteler bölgesi olmak üzere 60 adet çöp konteynırının da yeraltına alınacağını kaydetti. Doğalgaz çalışmalarının Gedelek Mahallesi’nden başlayacağını belirten Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, “Nadır  Sosyal Tesisleri BURFAŞ tarafından Orhangazi Belediyesi’ne iade edildi. Buranın yeni dönemde işletmesi belediye tarafından ya da bir işletmeci tarafından mı yapılacağına karar vereceğiz” diye konuştu.

Neşet Çağlayan, daha önce Zeytin İşleme Merkezi yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Gemiç Mahallesi’ndeki arsanın da geri alındığını belirterek, “Burada zeytinciler ve turşucularımız için uygun bir mekan haline getirilmesini planlıyoruz. Bu konuda zeytinci ve turşucularımızla bir toplantı yapacağız. Orada nasıl bir tesis görmek istiyorlar ve ne kadarına ihtiyaçları var bunu konuştuktan sonra burada çalışma yapılacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X