‘2018 zor bir yıl oldu’

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, finans çevreleri için 2018 zor bir yıl olduğunu söyledi.

‘2018 zor bir yıl oldu’

Arıcan, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın açılışındaki konuşmasında,finans piyasalarında son dönemde yaşanan dalgalanmaların, temel önceliğinin ‘sermaye piyasalarının derinleşmesi’ olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Borsa İstanbul Yönetimi olarak, Türkiye’nin önceliklerini dikkate alarak 2019-2021 yıllarını kapsayan bir ‘Stratejik Öncelik Planı’nı hazırladıklarına işaret eden Arıcan, planda Türk sermaye piyasalarını derinleştirmeye ve çeşitlendirmeye odaklandıklarının altını çizdi.

Gelecek yeni dönemi, stratejik hedefleri gerçekleştirmek noktasında çok önemli bir fırsat olarak değerlendirdiklerini ve bu bilinçle hareket ettiklerini dile getiren Arıcan, ‘’Tüm yatırımcılarımızın, tüm paydaşlarımızın zarar görmeden risklerinin korunabileceği her türlü yeni yöntem ve çalışmaları devam ettiriyoruz.

Bu kapsamda, sermaye piyasalarının derinleştirilmesi başta olmak üzere stratejik hedeflerimize, Türk ve bölgesel finansal varlıklar için küresel entegre pazar yeri olma vizyonumuza odaklanacağız.

Finans çevreleri için 2018 zor bir yıl oldu. 2019 yılının ikinci yarısından itibaren belirsizliklerin azaldığı, finansman koşullarının iyileştiği, yeni halka arzların yaşandığı ve 2019 yılının arzu edilen şekilde tüm finans piyasaları için verimli sonuçlara ulaşıldığı bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X