2018’de 10 bin yatakla hizmet

Yapımı süren hastaneleri denetleyen AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa ve çevre illere hizmet veren hastanelerin 2 yıl içerisinde 10 bin yatak kapasitesine yükseleceğini belirtti.

2018’de 10 bin yatakla hizmet

AYKUT GÜNGÖR

Bursa milletvekilleri Bennur Karaburun, Emine Yavuz Gözgeç, Hakan Çavuşoğlu ve İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ile birlikte kent merkezinde inşası süren sağlık yatırımlarını denetleyen Torun, sağlık ve diğer alanlarda yapılan yatırımların hizmete girmesi ile Bursa’nın çağ atlayacağını ifade etti. 

Nüfus artışı ile orantılı olarak sağlık alanında her geçen gün yeni kapasiteye ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Torun, “26 Ağustos tarihinde sözleşmesini imzaladığımız Çekirge Devlet Hastanesi’nin inşaasına en kısa zamanda başlayacağız. Acemler’de bulunan 100 dönüm arazi üzerine kurulacak olan 750 yataklı Çekirge Devlet Hastanesi’nin yeni binasının inşasına arazinin devri ile birlikte hemen başlayacağız. 30 ay inşa süresi belirlenmesine karşın Çekirge Devlet Hastanesi’nin 2 yıl içerisinde tamamlanması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Ekim ayı itibariyle Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi hizmet vermeye başlayacak. Yüksek İhtisas Hastanesi’ne bağlı olarak çalışacak olan 300 yataklı Kalp Damar Hastanesi ise 2017 yılının başında hizmet vermeye başlayacak. 150 yataklı Rafet Kahraman Kestel Devlet Hastanesi ise 1 yıl sonra Bursalılara sağlık hizmeti sunacak. Hayırseverimizin katkısı ile yapılan bir hastane malumunuz. Son gelişen durumla ilgili olarak yetkililer, bakanlığımız değerlendirir ve değerlendirmenin sonucunda isimle ilgili kararı vereceklerdir. 1355 yataklı Şehir Hastanesi’nin inşası da hızla sürmektedir” diye konuştu.

AVRUPA STANDARDI

Nüfus artışına bağlı olarak sağlık alanında ihtiyacın arttığını anlatan Torun, il merkezinin yanı sıra ilçelerde yapılan hastanelerle bu ihtiyacın karşılacağını anlattı. Bursa’nın aynı zamanda çevre illerle birlikte 5 milyon kişiye sağlık hizmeti verdiğini anlatan Torun, 2 yıl içerisinde Bursaya 3 bin yatak kazandırarak AB standartlarında sağlık hizmeti vermeyi hedeflediklerini idile getirdi. 

EN İYİ BURSA

Bursa’da 22 hastane yapımının planlandığını ve bunların 12 tanesinin tamamlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise, 6 hastanenin inşaatının devam ettiğini söyledi. Yenişehir, Büyükorhan, Harmancık ve Bursa Devlet Hastanesi’nin planlama aşamasında olduğunu ifade eden Akan,  Bursa’da 7 bin civarı yatak olduğunu, inşaatların 2018 sonu itibariyle tamamlandığında 10 bin civarına çıkacağını ifade etti. Bursa’nın 1. basamak sağlık hizmetinde Türkiye’nin en iyi durumda olan kenti olduğunu vurgulayan Akan, 2. basamak sağlık hizmetlerinde de Türkiyenin en önde gelen kenti olacağına dikkat çekti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X