2019 Ocak ayında Çukur yok, Kadın yok, Sen Anlat Karadeniz yok! Hatta Şubat ayı bile tehlikede

Ocak ayında 3 hafta dizi yok! Hatta daha uzun da sürebilir!

2019 Ocak ayında Çukur yok, Kadın yok, Sen Anlat Karadeniz yok! Hatta Şubat ayı bile tehlikede

Çukur, Söz, Kadın, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Sen Anlat Karadeniz, Bir Zamanlar Çukurova, İstanbullu Gelin ve daha niceleri…

Ocak ayında bu dizilerin yeni bölümlerini ekranda izleyemeyeceğiz. Bir tek TRT1’in dizilerinin yeni bölümlerinin yayınlanması bekleniyor, özel kanallar ise reklamsızlık nedeniyle dizilerin yeni bölümlerini vermek istemiyor.

Her Yıl Ocak ayında ünlü diziler bir süre ara vermek durumunda kalırdı. Bu yıl sürenin daha da uzayacağı anlaşılıyor.

Ocak ayını başı reklam bütçelerinin yeniden değerlendirilmesi nedeniyle kanallar açısından reklam gelirinin çok düştüğü zamanlar olarak öne çıkıyor.

Bu durum da ciddi maliyetleri bulunan dizilerin ekrana bir süreliğine ara vermesine sebep oluyor.

Önceki yıllarda 1 veya 2 hafta iddialı dizilerin yeni bölümleri Ocak ayının başında ekranda yer almıyordu.

Ancak 2019 Ocak ayı daha farklı olacak. Şimdiden ilk 3 hafta boyunca iddialı yapımların ekranlarda yer alması beklenmiyor.
 

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, yerli dizi piyasasının önemli bir isminin şu yorumunu köşesine taşıdı: Ocak ayında üç hafta yayınlanmayacak. Eskiden bir haftaydı, geçtiğimiz sene iki hafta oldu. Bu yıl, üç haftaya çıktı.”

Önemli bir kanalın tepe yöneticisinin hiç bu kadar uzun reklam olmama durumuna dikkat çektiğini de belirten Sina Koloğlu, bazı yapımcıların ise sadece Ocak değil Şubat ayının da reklamsız geçmesi nedeniyle bu 2 ayda boşuna yeni bölüm çekmek istemediklerine değindi.

Koloğlu, bu dönemde kanallara tavsiye olarak yerli komedi ve Türk filmi ağırlığında yayınlar yapılması tavsiyesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X