2020 Mart’ta bu iş tamam

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, stadyumla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. 

2020 Mart’ta bu iş tamam

Başkan Aktaş, ‘2020 Mart veya Nisan ayında stadyumun içerisindeki mekanik bakımlarla ilgili kafası, çevre düzenlemesi bitirilmiş olacak’ dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursasporluların gündeminde sıklıkla dile getiren stadyum konusuna ilişkin de bilgilendirmelerde bulundu. Aktaş, stadyumun Türkiye’deki diğer statlara göre oldukça büyük olduğunu ve bu yüzden ciddi bir maliyetinin bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi: ‘Kamulaştırmaların tam olarak yapılmaması nedeniyle göreve geldiğimizde bu maliyetler ortaya çıktı. Bugüne kadar stadyum ile ilgili çok çalışmaya yapmaya çalıştık ama elimizi kolumuzu bağlayan bir unsur vardı.’

Bizden kaynaklanmadı

‘Mevcut müteahhit ile defalarca bir araya gelip bir şeyler yapmaya çalıştık ancak hiçbir alacağı olmamasına rağmen bizi yarı yolda bıraktı ve sözleşmeyi birkaç ay önce kanun gereği feshettik. Nihayetinde geçen hafta yeni bir ihale yaptık. ‘Ne olacak bu timsahın kafası?’ sorusu ile karşılaşmaktan rahatsızım. Bu saatten sonra Bursaspor’un, bu şehrin lehine stadyumu nasıl kazandırabiliriz bunun derdi içinde olmak gerekiyor. Bunun hesabını da Bursaspor başkanı ve yönetimi yapacaktır.’

İsim için kompleksimiz yok

Stadyumun isim hakkı ile ilgili de konuşan Başkan Aktaş, ‘İsmi ile ilgili hiçbir kompleksimiz yok. Bursaspor’a kazanç sağlamak kaydıyla değerlendirilebilir. Bursaspor, stadyumun sembolik bir bedelle kiracısıdır. 2020 başında stadyumu tamamlamış olacağız, bu çalışmalar da 2020 Mart-Nisan gibi bitmiş olacak. Stadyumun içerisindeki mekanik bakımlarla ilgili kafası, çevre düzenlemesi bu manada bitirilmiş olacak, 2020 Mart ya da Nisan ayında. Bu konuyu hallediyoruz’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X