‘2030 yılına kadar yol haritamızı belirledik’

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ülke olarak küresel iklim değişikliğiyle mücadelede 2030 yılına kadar yol haritasını belirlediklerini ve yol haritasının yerelden de takip edilmesi gerektiğini belirtti.

‘2030 yılına kadar yol haritamızı belirledik’

Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) 2017 yılı ikinci meclis toplantısı Balıkesir’de yapıldı. MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yönettiği meclise, birliğe üye 186 belediyeden temsilciler katıldı. Meclisin açılışında söz alan MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı konuşmada, iklim değişikliği ve deprem konularına dikkat çekti. Konuşmasında birlik üyelerine MBB’nin Üsküp şubesinin açıldığını müjdeleyen Başkan Altepe, 2018 yılı bütçesinin detayları ile birliğin son 7 ay içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetleri katılımcılarla paylaştı. 

MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehirlerin afetlere hazırlıklı olmasının en önemli önceliklerden biri olduğunu kaydetti. MBB’nin bu konuda üzerine düşeni yaparak bu yıl Afet Koordinasyon ve İşbirliği Merkezi’ni (MAKİM) kurduğunu belirten Başkan Altepe, 2016 yılı itibariyle Afet ve Koordinasyon İşbirliği Planı’nın (MAKİP) hizmete alındığını hatırlattı. MAKİP’in TAMP’a uyumlu olarak hazırlandığını ve halen yürürlükte olduğunu kaydeden Başkan Altepe, üye belediyelerin MAKİP’in kendi hazırladıkları afet müdahale planlarına uygunluğunu teyit ettiklerini ifade etti. 

Başkan Altepe, konuşmasında, deprem gibi afetler dışında gündemde yer alması gereken konulardan birinin iklim değişikliği olduğunu vurguladı. Şehirlerin küresel ısınma ile mücadeleye katkı sağlaması gerektiğini, dünyada sera gazının yüzde 70’inin kentsel bölgelerden salındığını ifade eden Başkan Altepe, “Türkiye’nin de katıldığı Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde dünya liderleri konuyu ciddiyetle gündemlerine aldılar. Bu konuda asıl sorumluluk gelişmiş ülkelerindir. Sayın cumhurbaşkanımızın uluslararası arenada belirttiği üzere, biz ülke olarak küresel iklim değişikliğiyle mücadelede 2030 yılına kadar yol haritamızı belirledik. Bu yol haritasının yerelden de takip edilmesi elzemdir” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X