‘2040 yılına kadar içme suyu problemini çözdük’

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Olay TV Ankara Temsilcisi Mehmet Çatakçı’nın sunduğu Sıcak Gündem programına konuk oldu.

‘2040 yılına kadar içme suyu problemini çözdük’

Çatakçı’nın sorularını yanıtlayan Eroğlu, bakanlık tarafından Bursa’ya son 13 yılda toplam 1 milyar 624 milyon TL yatırım yapıldığını söyledi. 

Bursa’nın içme suyu problemini Nilüfer Barajı ile çözdüklerini kaydeden Eroğlu, barajdan şehre yılda 60 milyon metreküp içme suyu sağlandığını, yeni hizmete alınan Çınarcık barajı ile de yılda 145 milyon metreküp içme suyu sağlanarak 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, son olarak tamamlanacak projelerle neler yapmak istediklerini de şu şekilde sıraladı:

“739 bin 524 dekar arazinin sulamaya açılması, 36 bin 975 kişinin istihdamı, yılda 749 milyon TL zirai gelir artışının sağlanması, 2.4 milyon kişiye ilave içme suyu temin edilmesi 1.3 milyar kWh yıllık hidroelektrik enerji üretimi, 53 bin 976 dekar arazinin taşkınlardan korunması, 983 bin 380 dekar arazide ağaçlandırma çalışması yapılması, 71 milyon adet fidanın toprakla buluşturulması, takriben 24 milyon fidan üretilmesi, takriben 9 bin 16 dekar arazide 258 bin 642 adet badem ceviz, dut, salep gibi gelir getirici türlerde ağaçlandırma yapılması ve trüf mantarı yetiştiriciliği planlanıyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X