’21 milyon kadın evde otururken başarılı olamayız’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayici Kadın Girişimciler Çalışma Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 78 milyonluk ülkede 21 milyon kadını evde oturtarak bir başarı hikayesi yakalanamayacağını düşündüğünü söyledi.

’21 milyon kadın evde otururken başarılı olamayız’

Okyay, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 1. Sanayici Kadın Çalıştayı’nda, Türkiye’nin gelişmiş bir ülke olma yolunda yeni bir hikayeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu hikayede daha güçlü bir demokrasi, daha özgürlükçü bir Anayasa, daha bağımsız bir yargı ve daha üretken bir eğitim sistemi ile bütün bu değerleri destekleyecek sürekli bir reform sürecine ihtiyaç olduğunu aktaran Okyay, bu yeni başarı hikayesinin odağına sanayinin yerleşmesi gerektiğine inandıklarını dile getirdi. 

Okyay, Türkiye’nin bu yolda hiçbir potansiyelini atıl tutma lüksünün olmadığını vurgulayarak, ”Yüzde 8 kadın girişimci oranı, yüzde 31 iş gücüne katılım oranı… Bu eğitim ve verimlilik düzeyiyle vasat bir ülke olmaktan kurtulamayız. 78 milyonluk ülkede 21 milyon kadını evde oturtarak bir başarı hikayesi yazılamaz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X