’21 Peşmerge infaz edildi’

Irak’taki Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin ‘peşmergeleri öldürmesi durumunda IŞİD’in ağır bedel ödeyeceği’ açıklamasının ardından örgüt yeni bir video yayınladı ve 21 Peşmerge’nin infaz edildiğini iddia etti.

’21 Peşmerge infaz edildi’

Görüntülerde IŞİD’in daha önce yayınladığı videolardakine benzer şekilde 21 peşmergenin turuncu kıyafet giydiği görülüyor ve elinde mikrofon tutan bir IŞİD militanına konuşuyor. 

Daha sonra kafeslerdeki esirlerin tezahürat eden kalabalığın arasından geçirilerek infaz alanına götürüldüğü görülüyor.  

Rehin alınan peşmergeler ayrı ayrı kafeslerde tutulurken görüntülerin sonunda ise diz çöktürülmüş halde yan yana duruyorlar. Bir süre önce yayınlanan videoda da rehin alınan peşmergeler kafes içinde görüntüleniyordu.

Görüntülerde konuşan bir IŞİD üyesi, ‘Savaşımız Kürt kökenli Müslüman halkla değil, kafirler ve onların hain ajanlarıyla’ diyor. 

Görüntülerin nerede ve ne zaman çekildiğine dair bir bilgi yok ancak yerel medyada çıkan haberlerde videonun Kerkük’e bağlı Havice ilçesinde çekildiği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X