222 milyon kişiye Türk ayakkabısı

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, 2017’de Türkiye’nin ayakkabı ihracatında dünyada 5’inci sırada olduğunu söyledi.

222 milyon kişiye Türk ayakkabısı

Zandar, Ege İhracatçı Birlikleri’nde (EİB) düzenen basın toplantısında ayakkabı ile saraciye sektöründe üretimi, verimliliği ve ihracatı artırmak amacıyla hazırlanan Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (URGE) projesini tanıttı. Türk firmalarının rekabetçi ortamda yüksek kapasiteye ulaşarak dünya ölçeğinde firmalar haline gelmelerini sağlamak istediklerini dile getiren Zandar, ‘’2017 yılında 400 milyon çift ayakkabı üretimiyle dünyada 7’nci sırada yer alıyoruz.

Bunun 222 milyon çifti yurt dışına satıldı. İhracatta da 5’inci sırada yer aldık. Şu anda Türkiye’de bilinen kapasite 500-600 milyon çift civarında, ürettiğimiz ise 400 milyon çift. Yani kapasitemizin altında bir üretimde çalışmaktayız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X