Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

23 DEAŞ’lı terörist etkisiz hale getirildi

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 171’inci gününde 165 DEAŞ terör örgütü hedefi ateş altına alınırken 23 terörist etkisiz hale getirildi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 171'inci gününde 165 DEAŞ terör örgütü hedefi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK), Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı’nın 171’inci gününde terör örgütü DEAŞ’a ait 165 hedef ateş altına alındı, 23 terörist etkisiz hale getirildi.

 

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye’nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sürüyor.

 

Harekatın 171’inci gününde muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile planlı harekatın icrasına devam edildi.

 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 154 DEAŞ hedefine atış yapılırken, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alındı. 

 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait uçaklar tarafından 11 DEAŞ hedefine yönelik hava harekatı düzenlendi. Harekatta barınma amaçlı kullanılan 7 bina, 3 karargah binası ve bir cephanelik imha edildi. 

 

Topçu atışları, hava harekatı ve çatışmalarda DEAŞ mensubu 23 terörist etkisiz hale getirildi.


Avatar Seç KAPAT
Özgür Özel, Umut Akdoğan, Veli Ağababa ve Suat Özçağdaş hakkında
Sıradaki Haber CHP’lilerin dosyası Ankara’da: Aralarında Özel ve Ağbaba da var