23 yıl sonra kavuşan anne oğulun mutluluğu

Bursa`da, 6 aylıkken anne ve babasının boşanması üzerine velayeti babasına verilen, ikinci evliliğini yapan babası tarafından da babaannesi ve dedesine bırakılan ve onların yanında büyüyen 23 yaşındaki Oktay Öztürk, annesi ile buluşmanın mutluluğunu yaşad

23 yıl sonra kavuşan anne oğulun mutluluğu
Bursa’da yaşayan Remzi Öztürk, 23 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle evi terk eden eşi Nurşen Tülü’den boşandı. Boşanan çiftin tek çocukları Oktay’ın velayetini mahkeme babasına verdi. Boşandıktan sonra ikinci evliliğini yapan baba da oğlunu, Mudanya’nın Kaynakoba Köyü’nde oturan anne- babasına bıraktı. Babaannesi ve dedesi tarafından büyütülen Oktay Öztürk’e, ‘annesinin kendisini bırakıp gittiği ve bir daha arayıp sormadığı’ söylendi.
 
ANNESİNİN İZİNİ KESTEL’DE BULDU
 
Bursa’da bir fabrikada çalışan Oktay Öztürk, buna rahmen annesini aramayı sürdürdü. Annesinin babasından boşandıktan sonra evlenmediğini ve Kestel’de yaşadığını, onun da kendisini aradığını öğrendi. Kestel’e giden genç, yardım istediği polisin yaptığı araştırma sonrası annesi Nurşen Tülü’ye ulaştı. Emniyet Müdürlüğü’nde buluşturulan ve ağlayarak birbirlerine sarılan anne ve oğlunun gözyaşları polislere de duygu dolu anlar yaşattı. Annesini bir gün bulacağına olan inancını hiç yitirmediğini söyleyen Oktay Öztürk, “Bir insanın annesinin olması çok önemli. Ben bu sıkıntıyı çok yaşadım. Artık benim de bir annem var” diyerek duygularını dile getirdi.
 
‘ARADIM AMA GÖREMEDİM’
 
Aile içerisinde yaşadıkları şiddetli geçimsizlik nedeniyle o yıllarda evden ayrılmak zorunda kaldığını söyleyen Nurşen Tülü de şunları anlattı:
 
“Merkez Osmangazi ilçesinde evimiz vardı. Boşandıktan sonra oğlumu görmek için bu eve gittim. Remzi ayrılmıştı. Bu kez, eski kayınpederimin oturduğu Mudanya’nın Kaynakoba Köyü’ne gittim. Burada ise bana, ‘çocuğun yanlarında olmadığı’ söylendi. Evladımın özlemi çok zor günler geçirmeme neden oldu.”
 
Oğlunu, anne ve babasıyla kaldığı evinde ağırlayan Nurşen Tülü, “Dualarım kabul oldu. Dünyanın en mutlu annesi şu anda benim. Artık yavrumdan ayrılmayacağım” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X