233 bin kişi Osmanlıca öğrendi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği kurslarda 233 bin kişi Osmanlıca Türkçesi öğrenci. Bursa’da ise bir yılda kursa devam eden ve başarılı olan 175’i öğretmen 1133 kursiyer törenle sertifika

233 bin kişi Osmanlıca öğrendi

‘Dilini kaybeden milletler yok olmaya mahkum olurlar’ anlayışı ile yola çıkan Hayrat Vakfı Türkiye genelinde 233 bin kişiye, Osmanlıca okumayı ve yazmayı öğretti. Bursa’da ise başarılı olanlar için Merinos Kongre Kültür Merkezi’nde tören yapıldı. 

Sertifika töreninde olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, “Dil bir milleti millet yapan en önemli unsurlardan bir tanesi. Dili yok ederseniz, nihayetinde devletinizi yok edersiniz. Bugün gün hala Allah’a hamd olsun devletimiz ayaktaysa dil ile ilgili gönüllülerin varlığı sayesindedir. Onun için hepinize teşekkür ediyorum. Dil bir milletin kültürünün, sanatının, edebiyatının ve medeniyetinin taşıyıcısıdır. Onun için çok önemlidir, onun için herkes dile saldırır. Bir milleti, bir kültürü, bir medeniyeti yozlaştırmak isteyenler, yok etmek isteyenler önce dilden işe başlarlar. Onun için dili, arı, duru, tertemiz muhafaza etmek, koruyabilmek her birimizin ayrı ayrı görevidir. Onun için Hayrat Vakfı inatla, ısrarla, samimiyetle ve ihlasla senelerdir bu işin arkasını bırakmadan çalıştı gayret etti’ dedi. 

Lise yıllarında kendisinin de Osmanlı Türkçesi dersi aldığını ancak bunu gizli yaptığını hatırlatan Vali Karaloğlu, ‘Bu gün şükürler olsun Hayrat Vakfı Milli Eğitim Bakanlığımızla, Gençlik ve Spor Bakanlığımızla resmi protokol yaparak okullarımızı da kullanarak, kendi gönüllü öğretmenleri eliyle Osmanlıca Türkçesi kursları veriyor. Nihayetinde sertifika törenleri yapabiliyor. Bunun da değerini bilmek gerekir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X