236 köy yolu kapalı

Bursa’da kar dün yerini yağmura bırakırken, ilçelerde etkili olan yağış nedeniyle 236 köy yolu ulaşıma kapandı.

236 köy yolu kapalı

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Bursa’nın, İstanbul, İzmir ve Ankara ile ulaşımını sağlayan karayolunun ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını 24 saat boyunca sürdürüyor. Bursa’da halen ulaşıma kapalı olan 236 köy yolunun açılması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri her biri 56 kişiden oluşan 25 ayrı ekip ile çalışıyor.

AĞILLAR ÇÖKTÜ

Büyükorhan’da iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı. Yağış nedeniyle ilçeye bağlı 38 köyün yolunun kapandığı belirtilirken, yol açma çalışmaları başlatıldı. Yoğun yağış nedeniyle ilçede elektrik kesintileri yaşanırken, Karaağız Mahallesi’nde bir küçükbaş hayvan ağılının kar nedeniyle çatısının çöktüğü belirtildi. Olayda yaklaşyık 40 hayvanın telef olduğu belirtilirken, Bursa’dan kurtarma çalışmaları için ekip istendiği edinilen bilgiler arasında. Nilüfer’e bağlı Unçukuru Mahallesi’nde de koyun ve kuzuların bulunduğu bir ağılın tavanı çöktü. Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) enkazında altında kalan yaklaşık 200 koyun ve kuzuyu canlı olarak kurtardı. Çöken ağıldaki koyunlardan 7’si telef oldu.

ULUDAĞ’DA KAR 1 METREYİ GEÇTİ

Öte yandan, kar kalınlığının bu sabah 110 santimetre olarak ölçüldüğü Uludağ’da yılbaşı hazırlıkları tamamlandı. Kar yağışı sayesinde otellerde rezervasyonlar artarak, doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. 

Uludağ’da araç trafiği ve kazalar nedeniyle tatilciler zirveye inip çıkmakta zorluk yaşadı. Gün içerisinde 15 araç ile bir yolcu otobüsü yoldan çıkarak trafiği aksamasına neden oldu. Yaklaşık üç kilometre uzunluğunda araç trafiği oluşurken yol, bir saat araç trafiğine kapatıldı. Uludağ yolunda karayolları ekipleri buzlanmaya karşı yollarda tuzlama yaparken, iş makineleri ise kar temizleme çalışmasını gece de sürdürdü. Jandarma ekipleri, zincir takmayan araçların geçişine izin vermiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X