24 saatte 24 ihlal

Ukrayna’nın doğusunda ateşkes ilan edilmesine rağmen ihlallerin son günlerde yeniden arttığı bildiriliyor.

24 saatte 24 ihlal

Ayrılıkçıların son 24 saatte 24 kez ateşkes ihlali yaptığı iddia ediliyor. Doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, doğudaki gerginliğin son günlerde tırmandığı açıklandı. Açıklamada, son 24 saatte, 24 kez ateşkes ihlali yaptığı ifade edildi. 

Açıklamada ayrıca, ayrılıkçıların Minsk mutabakatı gereği cephe hattından geri çekmesi gereken çok namlulu ağır silahlarla yerleşim yerleri ile Ukrayna askerlerinin konuşlandığı yörelere saldırı düzenlendiği belirtildi. 

Ayrılıkçıların bu saldırılarında Peski, Popasnoe, Avdeevka kasabalarını da hedef aldığı vurgulanırken, ordu birliklerinin Minsk mutabakatı uyarınca ateşkese riayet ettiği ve sadece ayrılıkçıların saldırılarına karşılık verdikleri ifade edildi. Ayrıca bu çatışmalar sırasında 1 Ukrayna askerinin öldüğü, 2 askerin de yaralandığı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X