249 şehidin ismini bastona işledi

Muş’ta baston üretimi yapan Refa Gökbulak, FETÖ’nün hain darbe girişiminde şehit düşen 249 kişinin ismini bir bastona yazdı.

249 şehidin ismini bastona işledi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Refa Gökbulak, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen 249 kişinin ismini bir bastona işledi.

Gökbulak, atölyesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz şehitlerinin unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda FETÖ’nün hain darbe girişiminde şehit düşen 249 kişinin ismini özel hazırladığı bir bastona yazdığını anlatan Gökbudak, şöyle konuştu:

“Geçen yıl 15 Temmuz’da ülke olarak yaşadığımız o kanlı darbe girişiminde yitirdiğimiz canlar oldu. 249 şehit verdik. Şehitlerimizi unutturmamak için atölyemizde isimlerini tek bir bastonda toplamaya karar verdik. Yaklaşık 3 hafta 2-3 kişi baston üzerinde çalışma yaptık. Bastonda 5 asırlık bir ceviz ağacı kullandık. Tüm şehitlerimizin ismini baston üzerine ‘yakma işlemi’ uygulayarak yazdık.”

Gökbudak, ürettiği bastonlara genelde Selçuklu ve Osmanlı motifleri işlediğini anlatarak, “Fakat bu bastonda şehitlerimizin isimleri yer aldı. Bastonu Cumhurbaşkanımıza göndermek istiyorum. Bunun için bastonu kaymakamımıza takdim edeceğim.” diye ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X