25 bin avro tazminatı kabul etmediler

Alman Havayolu şirketi Lufthansa’nın, Germanwings kazasında hayatını kaybedenler için kişi başına 25 bin avro tazminat ödeme teklifi, mağdur aileler tarafında kabul edilmedi.

25 bin avro tazminatı kabul etmediler

Fransa’nın güneyinde Alman havayolu şirketi Lufthansa pilotu tarafından düşürülen Germanwings uçağında hayatını kaybedenlerin aileleri, Lufthansa tarafından yapılan tazminat teklifini düşük bularak reddetti. 

Mağdur ailelerin avukatı Elmar Giemulla, Lufthansa şirketine yazdığı mektupta 25 bin avroluk manevi tazminatı düşük bularak reddettiğini belirtti. 36 kurbanın yakınlarını temsil ettiğini ileri süren Giemulla, “Teklifi reddediyoruz, çünkü geride kalanlar bunu makul bulmuyor” ifadesini kullandı. Giemulla, ölen her bir kişi için Lufthansa’dan en az 100 bin avro talep ettiklerini kaydetti.

Germanwings’e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, 24 Mart’ta Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa’nın güneyinde düşmüştü. Uçakta görevli 6 mürettebat ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X