28 milyon dolarlık kayıp önlenmeli

Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Rıfat Aygüler, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları ve kurban kesimi yapacakları uyardı.

28 milyon dolarlık kayıp önlenmeli

Türkiye’de yüzüm hataları ve tuzlama yapılamamasından dolayı her yıl büyük maddi kayıplar yaşandığını hatırlatan Aygüler, ”Önümüzdeki bayramda da Türkiye’de yüzüm ve tuzlama hatalarının devam etmesi halinde 28 milyon dolarlık bir kayıp oluşabilir” dedi.

Hayvan yüzüldükten sonra bir saat içerisinde derinin üzerinde bakterilerin oluşmaya başladığının altını çizen Aygüler, bu bakterilerin deriyi kullanılamaz hale getirdiğini vurguladı. Aygüler, “Bunun önlenmesi için kurban derileri kesimlerden bir saat sonra tuzlanmalı ya da deri alım merkezlerine ulaştırılmalıdır. Acemi kasaplarca yapılan yüzüm hataları nedeniyle küçük başta yüzde 70 oranında kesik ve bıçak izi oluşuyor, büyük başta da oranların bu şekilde olduğu tahmin ediliyor” ifadelerini kullandı.

AYGÜLER’DEN TAVSİYELER

-Kesimler üç güne yayılmalı.

-Kesim merkezi sayısı artmalı.

-Kasaplara eğitimler verilmeli.

-Tuzlama zamanında yapılmalı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X