’28 Şubat’ı unutmayacağız’ 

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, 28 Şubat sürecinin yıldönümünde düzenlediği basın toplantısında, yaşanan dönemin Türkiye darbeler tarihinin en utanç verici zaman dilimlerinden biri olduğunu söyledi.

’28 Şubat’ı unutmayacağız’ 

28 Şubat sürecini asla unutmayacaklarını vurgulayan Kapıcıoğlu, “Bundan 21 yıl önce bugün 28 Şubat 1997’de milletin iradesi ile seçilen hükümeti MGK kararları gölgesinde anti-demokratik bir biçimde bürokrasi, sivil toplum, askeriye, iş ve medya dünyasının da arasında bulunduğu bir çete tarafından istifaya zorlanmıştır. Milletimizi, devletimizin güvenliği için kurulmuş olan MGK’da alınan kararlarla milletin güvenliği ve huzuru hiçe sayılarak ‘post modern’ bir darbe yapılmıştır. Farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğu gerçeğine inat sadece kendileri gibi düşünenlere yaşam hakkı tanıyıp toplumun geniş kitlelerini görmezden gelen bu yapı Türkiye’yi içine kapatıp kendi içinde çatıştırmak istemiştir. 

Milletimiz büyük bir mücadele vererek bu karanlığa son vermiştir. 28 Şubat Darbecilerinin tüm çabalarına rağmen birliğini, beraberliğini korumuş ve birbirine kenetlenmişlerdir. Milletimizin 28 Şubat Darbesine en güzel cevabı AK Parti’nin 2003’te iktidara gelmesidir. Milletimizi dışardan çökertemeyen yapılar bizi laik/anti-laik biçiminde bölmeye, birbirimize düşürmeye çalıştılar ancak başaramadılar. Biz AK Parti Kadın Kolları olarak, 28 Şubat cuntacılarından hesap sorulmasının takipçisi olmaya devam edeceğiz. 28 Şubat’ın insanlarımızda, kadınlarımızda açtığı yaraları iyileştirmek için çabalamaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

“TARİHİMİZDE KARA BİR LEKEDİR”

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de, 28 Şubat’ın yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “28 Şubat zihniyetinin devleti ve milleti nasıl ayrıştırdığını, millete rağmen, devlet adına, milletin nasıl hedef alındığını bugün tüm açıklıklarıyla daha net görüyoruz. Çok şükür ki, Ak parti iktidarı ile devlet millet kaynaşması sağlanmış, devletin millete rağmen değil, millet için var olduğu, millet-devlet bağının güçlendirilmesi, güvenin tesis edilmesi sağlanmıştır. 

28 Şubat, sadece siyasal alanda yapılmış bir darbe değil, Türkiye’nin dünya üzerindeki varlığına da kasteden bir darbe olmuştur. 28 Şubat tarihimizde kara bir lekedir. O tarihlerde orduda, bürokraside, siyasette, medya ve iş dünyasında yer tutmuş, millete, milletin inancına düşman bir kesim tarafından yürütülen süreci; 28 Şubat’ı, bugün ise 15 Temmuz’da milletin iradesine çevrilen namluları unutmadık, unutturmayacağız.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X